Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prihvaćena mu molba

Vladimir Zagorec izlazi iz zatvora 15 mjeseci prije kraja kazne

'16.03.2006.....bec...unu....austrija,bec.zgrada zemaljskog suda,pusten general vladimir zagorec.foto:marko prpic'
Marko Prpić/PIXSELL
12.06.2013.
u 11:56

Zagorec je veći dio sedmogodišnje kazne izdržavao na ženskom odjelu u Remetincu. Na slobodu će izaći iz Gline.

Petnaest mjeseci prije kraja dosuđene sedmogodišnje zatvorske kazne Vladimir Zagorec izlazi na uvjetnu slobodu. Takvu je odluku donijelo Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa na sjednici održanoj u Kaznionici u Glini, gdje Zagorec izdržava kaznu, na koju je osuđen u aferi Dragulji.

Vladimir Zagorec odlučio je tražiti uvjetni otpust još na sjednici koja se održavala u prosincu, ali je neposredno prije njezina održavanja povukao molbu. Da je tada bio odbijen, idućih godinu dana ne bi ni imao pravo tražiti da ga se na slobodu pusti ranije jer je takva procedura pri odlučivanju o uvjetnom otpustu. No, njegova se molba pred Povjerenstvom našla na sjednici koja je bila u ožujku ove godine, ali tada je odlučeno da se odgađa donošenje odluke do sljedeće sjednice, koja je bila u ponedjeljak. Odgađanje odluke nije neuobičajeno – isti je slučaj, na primjer, bio i s molbama Mirka Norca, Fikreta Abdića, Hrvoja Žužića... Navodno na ovoj sjednici nije bilo protivnika Zagorčevu prijevremenu izlasku iz zatvora – pozitivno je mišljenje dobio od kaznionice i ostalih članova povjerenstva (dvojice sudaca Vrhovnog suda, predstavnika Državnog odvjetništva, suca izvršenja i predstavnika Uprave za zatvorski sustav).

Istraga protiv Zagorca, kojemu je bivši predsjednik Stjepan Mesić oduzeo osam odličja, a sadašnji Ivo Josipović čin general bojnika, pokrenuta je u srpnju 2007. godine, nakon čega je prema tjeralici uhićen u Beču, odakle je izišao iz pritvora nakon plaćene jamčevine u iznosu od milijun eura. Nakon izručenja Hrvatskoj iz sigurnosnih je razloga smješten na ženski odjel zatvora u Remetincu, odakle je bio premješten u Glinu pa zbog zdravstvenih razloga vraćen opet u Remetinec, gdje ga je po nalogu Haaškog suda ispitao odvjetnik Radovana Karadžića, koji ga je predložio kao svjedoka u procesu što se vodi protiv njega. Iz Remetinca je ponovno vraćen u Glinu. Prvi izlazak na vikend odobren mu je lani.

>>Vladimir Zagorec prvi put pušten na slobodan vikend

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije