Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontroverze

Vladimir Gumenjuk: "Ja sam spalio kosti Adolfa Hitlera i Eve Braun"

Gumenjuk (1)
Foto: Arhiva VL
1/4
02.05.2010.
u 18:32

Umirovljeni agent KGB-a koji se pohvalio britanskom tabloidu da je posljednji od trojice koji su kremirali Hitlera nije to dokazao fotografijom

Pepeo kostiju Adolfa Hitlera i Eve Braun 1970. godine iskopao sam po naredbi, spalio i razbacao u blizini Magdeburga – rekao je britanskom tabloidu 73-godišnji umirovljeni oficir KGB-a Vladimir Gumenjuk. Tvrdi da neće odati mjesto gdje je pepeo rasuo “jer bi onamo odmah počeli hodočastiti neonacisti, kojih je u Njemačkoj ionako previše, a podigli bi mu i spomenik”.

Tvrdi da je posljednji iz ekipe trojice kojima je izravno iz Moskve naređeno da ekshumiraju ostatke Hitlera, Braunove, Josepha i Magde Goebbels te da ih bace na točno određeno mjesto.

– Samo smo dvadesetak sekundi bili sami, pa smo se slikali uz pepeo u ribičkoj pozi i potom smo pepeo bacili sa stijene u bezimeni potočić.

U povijesti se smatra poznatim da su Hitlerovi i Goebbelsovi bili pokopani u sovjetskom KGB-ovu kompleksu SMERŠ (Skraćenica od "Smert špionam") nedaleko od Magdeburga, a i to da su 1970. godine kao njihovi posmrtni ostaci ekshumirani i spaljeni, a pepeo da je bačen u Elbu.

Britanski tabloid nije objavio ni "ribičku" fotografiju trojice ruskih agenata kojima se navodono jedini preživjeli agent KGB-a s Hitlerove kremacije bio hvalio.

Komentara 13

1J
1japan
19:14 30.05.2010.

on je spalio glupost iz ustiju a ne kosti

Avatar Erwin Johannes Eugen Rommel
Erwin Johannes Eugen Rommel
14:39 01.06.2010.

Hitler je umro na Antartiku...procitajte sto su trazile saveznicke pomorske flotile na Antartiku u drugoj polovici \'40tih...

DE
dezire
07:32 27.05.2010.

jojjj i ja se budem sjetio za kojih 68 godina da sam spasio hrvatsku od zla. i pojavio se u medijima. malo da unovčim tu informaciji i tak. mislim pital bi tog čovjeka samo TIBUDALAMAMAZA BENZIN

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije