Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Razriješen pomoćnik ministra branitelja. Medved: Napravio je propust u najboljoj namjeri

Policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima kako istražuju tvrdnje da je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem
17. siječnja 2019. u 14:08 31 komentara 2794 prikaza
Nenad Križić
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je na osobni zahtjev razriješila pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića, priopćeno je iz Vlade.

Mario Vrbanić STAN Je li Križić sugerirao Vrbaniću provalu: 'Odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne smije tako korespondirati'

"Nakon svih medijskih napisa, Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je raščlambu cjelokupnog tog postupanja. Radi se o ozbiljnom i odgovornom djelatniku koji je dvije godine obnašao dužnost pomoćnika ministra, čovjeku koji je uložio iznimno veliki napor u taj resor – stambeni i pravni poslovi", kazao je Medved novinarima nakon sjednice Vlade.

Naglasio je kako je njegova najava, smjernice i rad Ministarstva usmjeren tome da bude dostupan ljudima, a posebno prepoznavanju onih ranjivih skupina.

"U najboljoj namjeri, prepoznajući jedan takav predmet, kolega Križić u korespondenciji s tom strankom napravio je propust. Kao odgovoran čovjek, kao hrvatski branitelj, kao častan i odgovoran čin, stavio je mandat na raspolaganje i Vlada je danas donijela odluku o razrješenju s te dužnosti", kazao je Medved.

Podsjetimo, policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru potvrdili su medijima kako istražuju tvrdnje da je pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić sugerirao Mariju Vrbaniću da provali u prazan stan kako bi riješio svoj stambeni problem. Telegram je objavio da im je 49-godišnji hrvatski branitelj Mario Vrbanić, koji živi u Vukovaru u unajmljenom stanu te tvrdi da nema nikakvih stalnih prihoda, ispričao kako je nebrojeno puta razgovarao s pomoćnikom ministra branitelja Nenadom Križićem, a u nekoliko navrata i s ministrom Tomom Medvedom da mu pomognu u stambenom zbrinjavanju.

Komentirajući Telegramovu priču o navodnom branitelju iz Vukovara, ministar Medved rekao je kako mu je slučaj poznat te da je zatražio cjelovito izvješće o tome.

"Poznat mi je taj predmet, zatražio sam cjelokupno izvješće o korespondenciji. Osoba nije hrvatski branitelj, njegov brat počinio je suicid 2011. a tijekom 2017. majka je pokrenula postupak za ostvarivanje svojih prava”, pojasnio je Medved.

Tomo Medved Ministar Medved: 'Poznat mi je slučaj iz Vukovara, ta osoba nije hrvatski branitelj'

Najavio je i kako će se utvrditi sve okolnosti da se vidi je li došlo do propusta. „Odgovorna osoba ni u kojem slučaju ne može i ne smije tako korespondirati”, naglasio je.

Dodao je i kako mu je poznato da ga je „ta osoba zvala u nekoliko navrata” te ga je „usmjeravao prema nadležnim tijelima za rješavanje tog konkretnog pitanja”.

"Nakon što dobijem cjelovito izvješće o korespondenciji, moći ću vam više kazati”, zaključio je.

Krstičević izgubio živce u Saboru. Bacio maketu aviona na pod

 

PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN
Detalji drame u obitelji Štimac: Sinu Luki nestalo je novca za biznis u Abu Dhabiju
PBZ
#ostanidoma i dalje
Koje nove navike ćemo zadržati u narednim mjesecima kako bi sačuvali zdravlje
 • boris:

  pa to omogucuje hr-zakon, ako provalis, godinama te ne mogu vise isterati, haha

 • Avatar komentatorx
  komentatorx:

  Cijelo ministarstvo treba zatvoriti jer je puno mafije i leglo korupcije.

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  sad kad nema šatora nije mu mogao drugo sugerirati nego da provali u prazan stan...