Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 10 posto

Vlada potvrdila: Prikupljeno dovoljno potpisa za referendum o outsourcingu

outsourcing
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
26.11.2014.
u 07:00

Doznajemo kako će Vlada izvješće uputiti u Sabor a za očekivati je kako će se Sabor obratiti Ustavnom sudu, koji će na koncu odlučiti hoće li biti referenduma o outsourcingu.

Konačno je dovršena provjera broja (i vjerodostojnosti) potpisa prikupljenih u cilju raspisivanja referenduma na kojemu bi građani trebali odlučiti jesu li za ili protiv outsourcinga u javnom sektoru.

Od ukupno 608.503 prikupljenih potpisa, provjerom je utvrđeno da ispravnih potpisa ima više od 547.866, što svakako zadovoljava potrebni kriterij od 10 posto od ukupnog broja birača.

Doznajemo kako će Vlada izvješće uputiti u Sabor, a za očekivati je kako će se Sabor obratiti Ustavnom sudu, koji će na koncu odlučiti hoće li biti referenduma o outsourcingu.

>>Sindikati premijeru: Organizirat ćemo prosvjede zbog ignoriranja zahtjeva za referendum

>>'Vlada vara 612.017 građana, ne primi li nas Milanović, odgovor će dati sindikati!'

Komentara 4

BA
babanko
11:09 26.11.2014.

Meni nije jasno..zasto neko u ovoj vukojebini ne postavi pitanje ..jeli NAROD iznad ustavnog suda..ili je ustavni sud iznad naroda.. Meni se čini da je ustavni sud iznad naroda..čim ustavni sud može udlučiti jeli narod moze ili ne može odlučivati o sebi vaznim pitanjima..

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:39 26.11.2014.

...hoće li referendum biti skupa s predsjedničkim izborima... i ona druga dva također...

MD
mdma
10:36 26.11.2014.

treba ukinuti tv pretplatu.bilo bi cudno da bude referendu o necemu gdje bi obicni ljudi sacuvali koju kunu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije