Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI POSTIĆI DOGOVOR?

Vlada ponudila 7 posto povišice zdravstvu: 'Vlada više od toga ne može'

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
VL
Autor
Romana Kovačević
10.09.2019.
u 11:10

U petak će se pregovarački odbor ponovno sastati i donijeti odluku o sudbini kolektivnog ugovora za zdravstvo.

Izgleda da će dogovor u zdravstvu biti postignut jer Vlada je danas sindikatima u zdravstvu ponudila sedam posto povećanje plaća, baš koliko su i parafirali s ministrom Kujundžićem krajem srpnja.

– Vlada više od toga ne može – kazao je ministar Kujundžić.

Mi ne vjerujemo dok to ne bude i potvrđeno pa očekujemo da Vlada u četvrtak takvu odluku i službeno donese. Na svojim tijelima dogovorit ćemo hoće li to biti prihvaćeno – rekao je Stjepan Topolnjak iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Sindikati su tražili deset posto, s tim da je sedam posto bio minimum ispod kojeg neće ići.

U petak će se pregovarački odbor ponovno sastati i donijeti odluku o sudbini kolektivnog ugovora za zdravstvo.

Pogledajte i video: Mirni prosvjed zdravstvenih djelatnika pred kliničkom bolnicom "Sveti Duh"

Ključne riječi

Komentara 30

DO
dopizdilomi
11:46 10.09.2019.

Možda. A kada se već pogađamo, može li uz tih 7% ostavka ministra?

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
11:33 10.09.2019.

Rješenje je u stvari vrlo jednostavno, ali treba imati hrabrosti primjeniti ga: Ukinuti Vatikanske ugovore i evo ti minimalno 300 milijuna kuna u proračunu, prestati finacirati Hrvate u drugim državama i evo ti 100 milijuna kuna, prestati isplaćivati poticaje na zemlju i prijeći na poticaje na proizvod i evo ti još 100 milijuna, ukinuti općine koje preživljavaju jedino zbog mužnje proračuna. Kada sve zbrojiš, dobiješ i više od onoga što traže i medicinari i prosvjetari i policija i vojska... Samo treba imati hrabrosti!!!

MO
Morany
11:28 10.09.2019.

Pregovori su kao cijenkanje u Zalagaonici, ne bi im nitko dao ono što traže, sedam posto je korektno, sestrama bi dao 10.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije