Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu provjerili

Vlada pokreće CroCard karticu za turiste, a ista se već prodaje

CroCard (1)
Foto: facebook
1/4
08.05.2011.
u 19:34

Ministarstvo vanjskih poslova zamislilo karticu za Hrvate iz inozemstva, a Fabijan i Bruno namijenili su je svim turistima

Vlada je prošli tjedan donijela odluku o pokretanju CroCard kartice, kojom bi Hrvati iz inozemstva imali povoljnije korištenje turističkih i kulturnih usluga. No, koliko god je jasno da im je u izbornoj godini takav potez dobrodošao, nejasno je kako je Ministarstvo vanjskih poslova moglo pokrenuti projekt ne provjerivši prije postoji li takvo što već na tržištu. A postoji pod istim imenom CRO CARD, osmislio ga je prije oko pola godine student Zagrebačke škole ekonomije i managementa Fabijan Marić.

Projekt je zaštićen, već su i potpisani ugovori s oko 300 objekata unutar kojih će vlasnici kartica moći ostvarivati određene popuste, a prodaja kartica za koju ima velikog interesa planirana je u lipnju. Zašto tim unutar Ministarstva vanjskih poslova, koji je radio na ideji oživljavanja Cro Card kartice, nije prethodno provjerio može li takvo što pokrenuti, nismo uspjeli saznati. Glasnogovornik Vlade Mladen Pavić tek kaže kako je za sada samo usvojena strategija te da će se detalji riješiti zakonom. Za razliku od Vladine ideje o kartici za Hrvate izvan zemlje, Fabijan Marić i Bruno Hoti, koji je zajedno s Fabijanom sudjelovao u razradi ideje, CRO CARD namijenili su svim turistima.

– Želimo da turist kada dođe u Hrvatsku kupi karticu i da je siguran u kvalitetu ponude CRO CARD-a, jer to je jedini način da ovakav tip kartice zaživi na dulje staze. Svaki kupac kartice dobiva i vodič u kojem će biti sadržan popis svih naših suradnika po gradovima. Na taj način suradniku dovodimo korisnika kartice i direktno ga reklamiramo. U svakom gradu dogovaramo određen broj najkvalitetnijih objekata – komenitra Fabijan Marić.

Cijena kartice je 200 kuna, može se koristiti godinu dana, ili 110 kuna za onu na dva tjedna. S karticom se mogu ostvariti i popusti, od pet do 100 posto, a ovise o objektu i dogovoru. Marić potvrđuje da je kartica zaštićena, a kako je već potpisan i veći broj ugovora, svakom drugom, pa tako i Vladi, otežava se mogućnost da se upusti u isti projekt.

Komentara 21

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:58 08.05.2011.

pa studenti su zaštitili cro-card, ali tko brani vladi da napravi bilo kakav drugi card. valjda nije zabranjeno u hrvatskoj izdavati plastiku. kad može diners, amex, mb-card, cro-card, nema razloga da ne bude neki card specijalno za dijasporu. vidim da je nekima trn u oku briga hrvatske vlade za dijasporu! pa što onda što je to predizborna ideja, na dobrim idejama se dobivaju glasovi, a ne valjda na kukurikanju!

DU
Deleted user
20:21 08.05.2011.

kao i u svemu naša vlada prvo obriše guzicu,navuče gaće a tek onda obavi veliku nuždu u više navrata i onda misli ako je njima dobro i toplo da je i svima nama a nama sve što vlada radi smrdi

DU
Deleted user
19:52 08.05.2011.

To je jeftin predizborni trik za \"zahaklat\" emigraciju odnosno one koji imaju pravo glasa u inozemstvu i njihovu rodbinu u RH, eventualno. Odnosno, timing te \"plemenite\" ideje sve govori - ajmo mi njima nešto dati, onako u stilu broš bleferice, a kasnije kad to bude ukidao Ustavni sud - e to onda više neće biti naša briga, jer mi smo ostvarili svoj stranački cilj... Da se netko htio sustavno brinuti o iseljenicima i učiniti im život lagodnijim kad se radi o pravnom gradivu RH, to bi bilo rješavano već godinama i po sistemu \"korak po korak\". Navlakuša! Još da kamenoklesari u krševitim dijelovima RH dostavljaju imena i prezimena koja su urezivali na nadgrobne spomenike stranačkoj centrali HDZ - i kud ćeš ljepše predizborne romantike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije