Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Vlada odobrila kvote za strance

28.11.2017.
u 00:01

Hrvatska liječnička komora pozdravlja odluku s obzirom na to da je iz Hrvatske od ulaska u EU otišlo i nije se vratilo 550 liječnika

Hrvatska planira zaposliti 40 stranih liječnika specijalista, 20 doktora medicine bez specijalizacije te po pet zubara i specijalista dentalne medicine – ukupno 70 liječnika ili stomatologa, i više nego što je Ministarstvo zdravstva tražilo – što je najveća novost u prijedlogu kvota za strane radnike u 2018..

Hrvatska liječnička komora pozdravlja odluku s obzirom na to da je iz Hrvatske od ulaska u EU otišlo i nije se vratilo 550 liječnika jer “objektivno postoji potreba za zapošljavanjem znatnog broja liječnika”.

– Tome u prilog govori prosječna satnica prekovremenog rada bolničkih liječnika, koja uvelike nadmašuje zakonski dopuštenu, odnosno broj osiguranika po timu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji je veći no što bi trebao biti prema standardima EU. Uvoz stranih liječnika nameće se kao jedno od mogućih rješenja. Komora drži da taj uvoz treba biti kontroliran u smislu stručne kontrole kvalitete “uvezenih” liječnika i ciljan prema specifičnim potrebama zdravstva. Nekontrolirani uvoz mogao bi ugroziti kvalitetu pružanja zdravstvene usluge hrvatskim građanima – kaže doktor Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore.      

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Nema dokaza da je Tuđman htio prekrajati granice     

>> RTL razvija digitalnu platformu kojom želi mijenjati Hrvatsku     

>>Bolnica Osijek - Zbog štednje ukinuli brzojave sućuti obitelji umrlih pacijenata     

>> Intervju Z. Petak: Mantra o stabilnosti nije nam dovoljna, otišlo je 100.000 ljudi

>>U HDZ-u drže da je napad na Šeksa u biti napad na Plenkovića

>>Kako je Mandžukić postao idol navijača Juventusa

 

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar indigo25
indigo25
22:16 27.11.2017.

Rođo pakuj konfer i dolazi u Zagreb.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:16 28.11.2017.

Za dr Bulja, dr Pernara, dr Petrova ima , odlaze strucni.

DR
Drekavac
07:38 28.11.2017.

Danas ce se plenki dalicka i marici hvaliti kako imamo puno veci izvoz od uvoza radne snage jer oni su cuvari radnih mjesta😭😭😭

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije