Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vlada na sjednici donijela i nekoliko kadrovskih odluka

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. za direktora je, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, predložen Frano Luetić, jer mu mandat istječe 4. kolovoza 2019. godine.
11. srpnja 2019. u 14:09 0 komentara 510 prikaza
Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na zatvorenome dijelu današnje 166. sjednice Vlada je donijela nekoliko kadrovskih odluka.

Ministar Darko Horvat na konferenciji "InvestCro: Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj" Darko Horvat: 'Na sjednici Vlade u Čakovcu sigurno će se potpisati najmanje 15 ugovora'

Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o.  za direktora je, do imenovanja direktora putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, predložen Frano Luetić, jer mu mandat istječe 4. kolovoza 2019. godine.

Razriješen je dosadašnji predstavnik Vlade Republike Hrvatske u Zajedničkom povjerenstvu za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi Josip Masnić. Novom je predstavnicom Vlade u tom povjerenstvu, kao predstavnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, imenovana Nada Zrinušić.

Andrej Plenković i Lovro Kuščević Rekonstrukcija Vlade Kuščević ipak odlazi iz Vlade. Afere ministra uprave naljutile cijelu koaliciju

Na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, za izbor ad hoc sudaca pri Europskom sudu za ljudska prava,  Vlada predlaže: prof. dr. sc. Davora Derenčinovića, prof. dr. sc. Elizabetu Ivičević Karas, prof. dr. sc. Jasnu Omejec, Đuru Sessu i izv. prof. dr. sc. Snježanu Vasiljević.

Također, Vlada je utvrdila stajališta za sastanke vijeća ministara i to: Vijeća za vanjske poslove (FAC) koje će se održati 15. srpnja 2019. godine te Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), također 15. srpnja 2019.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema tih sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama u tjednu prije samoga sastanka. Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica, pa i onih koje će zastupati Hrvatska. Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada - sjednica Plenković: 'Pobjeda Pejčinović Burić svojevrsna je pobjeda srednje, istočne i jugoistočne Europe'

Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2019. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine Europske unije.

Koronavirus Italija
NAŠ DOPISNIK SVJEDOČI KAOSU U ITALIJI
‘Ovdje se događa nešto čudno, virus je možda mutirao’
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.