Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Beus Richembergh:

'Vlada do sada Saboru nije isporučila nijedan jedini prijedlog reformi oblikovan niti u nekom nacionalnom programu'

Goran Beus Richembergh
Foto: HNS
16.02.2016.
u 15:05

Naša trenutna bilanca je da nemamo ni sve ministre. Ne znamo tko će biti na čelu koje uprave u ministarstvima, ministri nemaju pomoćnika, nemaju s kim raditi, kaže Beus Richembergh

Simboličnom zvonjavom, saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh s današnje konferencije pozvao je Vladu da se probudi iz zimskog sna. „Nikad ne pitaj kome zvono zvoni, Vlado - tebi zvoni“, parafrazirao je Ernesta Hemingwayja. Zvoni na buđenje, nastavio je, postavljajući pitanje svih pitanja – a gdje su reforme?

– Svjedočimo nirvani koja nije prispodobiva za zemlju opterećenu brojnim otvorenim pitanjima i problemima, osobito ne za Vladu koja je nastala na temelju kooperacijskog dogovora Domoljubne koalicije i MOST-a kao najžešćih zagovaratelja reformi, o čemu slušamo još od studenoga prošle godine. Puna tri mjeseca nas se uvjeravalo da i jedan i drugi akter te kooperacije imaju čitav set različitih razrađenih reformi za koje traže povjerenje kako bi ih odmah mogli početi provoditi – rekao je HNS-ov zastupnik. Umjesto reformi, dodaje, Hrvatski sabor od prvog dana u ovom sazivu raspravlja i odlučuje isključivo o izvješćima iz 2014. godine. 

– Vlada do sada Saboru nije isporučila nijedan jedini prijedlog reformi oblikovan niti u nekom nacionalnom programu, niti u prijedlogu zakona. To je porazna činjenica jer sad vidimo da se kooperanti i dalje bave sami sobom, da još uvijek niti znaju s kojom ekipom će nastupiti, niti možemo vidjeti što donose i na čemu zapravo misle raditi, a vremena nema – rekao je.

– Naša trenutna bilanca je da nemamo ni sve ministre. Ne znamo tko će biti na čelu koje uprave u ministarstvima, ministri nemaju pomoćnika, nemaju s kim raditi i sada je jasno da je to velika improvizacija i da se ona umjesto na 5 plus svodi na 5 N: nesnalaženje, nepovjerenje, neznanje, nerad, a nažalost od jučer i neistina – istaknuo je Beus Richembergh. 

Posebno zabrinjavajućim ocijenio je radikalne izjave prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka i njegovih suradnika, kojima svakodnevno odvlače pozornost građana i stvaraju strah i atmosferu u kojoj je nemoguće normalno uspostavljati funkcije građanskoga društva.

– Nije dobro kad nam kažu da je došlo vrijeme da molimo za uspjeh ove vlade i domovine, onda smo očito u teškom blatu iz kojeg nas samo Bog može spasiti. Mi kao liberali vjerujemo da je zadaća države i vlade da nas iz svakoga blata izvuče jer je za to plaćaju građani – rekao je.

– HNS poziva sve ministre u vladi i premijera Oreškovića da se uozbilje i pristupe poslu, da konačno počnu komunicirati s parlamentom na način da šalju prijedloge za poboljšanje, da sve ono što su predstavljali javnosti kao ideje za reforme pretoče u konkretne zakonske prijedloge i da se počnu baviti poslom za koji su plaćeni – poručio je Beus Richembergh.

Ključne riječi

Komentara 18

NE
neos
15:32 16.02.2016.

Sav društveni razvoj, razvoj gospodarstva, kulture i zapravo svi segmenti života na privatnoj i društvenoj razini ovisi o čovjekovom odnosu sa Bogom. Tamo gdje je taj odnos poremećen ili otežan zazivanjem pakla, stvari se ne događaju brzinom kakvu prizeljkujemo. Stogaa gospodo, pardon, drugovi i drugarice u HNS-u, vama zvono zvoni, krajnji je čas da se obratite na stranu svijetla i napretka.

VA
vabriga
15:45 16.02.2016.

Ovaj lik čisti nokte i priča pizd*rije. Što je on i njegovi napravio u 4 godine nerada?

Avatar ČEPlN
ČEPlN
15:34 16.02.2016.

opet ovaj sto je promjenio prezime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije