Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokvareni telefon

Vlada demantira špekulacije da je otkazala kolektivni ugovor

pregovori sindikata (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
18.07.2012.
u 13:57

I dok se državni službenici dogovaraju s Vladom, javne službe još ne mogu postići sporazum među sobom, a ni s Vladom

Predstavnici sindikata državnih zaposlenika došli su u Banske dvore na sastanak s Vladom da bi ugovorili novi Kolektivni ugovor. Naime, postojeći ugovor vrijedi do kraja srpnja pa je nužno ugovoriti koliki dio stečenih prava mogu zadržati policajci, zaposleni u ministarstvima, agencijama ili u državnim institucijama.

– Čuo sam navodno, to je neprovjereni izvor, da je Vlada ukinula jednostrano Temeljni kolektivni ugovor. Nadam se da to neće biti tako s državnim službenicima te da ćemo se dogovoriti na trostrano zadovoljstvo – kazao je ulazeći u zgradu Vlade Dubravko Jagić predsjednik sindikata policije. Na upit novinara koliko je ta informacija točna na odlasku je doviknuo: Ja sam policajac, ja znam!

>>Ribić: Vlada želi odmazdu! Prijetnje i ucjene neće proći!

Iako je pola Vlade za pregovaračkim stolom, uspjeli smo provjeriti informaciju.

– Naravno da ne! – poruka je iz Banskih dvora na upit o tome jesu li otkazali TKU.

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava kažu da Vlada nije otkazala TKU i da čeka pismeno očitovanje od sindikata pristaju li na arbitražu.

I dok se državni službenici dogovaraju s Vladom, javne službe još ne mogu postići sporazum među sobom, a ni s Vladom. Četiri sindikata koja su potpisala sporazum u strahu su od otkazivanja TKU-a, a sindikati okupljeni oko Matice sindikata ne žele pristati ni na izmjene TKU-a ni na arbitražu.

Pet članova arbitražnog tijela trebalo bi donijeti konačnu odluku o tome vrijede li četiri potpisa čelnika sindikata koji predstavljaju tri od četiri djelatnosti za svih osam pregovarača.

 

Komentara 32

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
14:11 18.07.2012.

Nimalo ne sumnjam da će se korumpirani nakot iz politike dogovoriti sa nesposbnim neradnicima iz državnih službi, sve na obostrano zadovoljstvo i trošak naroda. Nema veze, sve će to IMF i EU izmesariti kada dođe vrijeme.

BM
BRANITELJ-MUP
14:13 18.07.2012.

Ovo je za nih mučenje, žuri im se na GO. Propasti će im izležavanje a zastupnici se već brćkaju...he...he...he

ZU
zulu12
14:33 18.07.2012.

Bilo bu zanimljivo kad dođe MMF...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije