Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoreni dio sjednice

Vlada dala državna jamstva HPB-u za kredite Uljaniku

Štrajk u Uljaniku
Foto: Duško Marušić/Pixsell
30.08.2018.
u 18:58

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB)  d.d. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Usvojeno je i Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu. Donesene su i neke kadrovske odluke.

Na osobni zahtjev, razriješena je državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Također je, na osobni zahtjev, razriješen  državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova  dr.  Robert Kopal, s danom 31. kolovoza 2018. godine.

Vlada je imenovala predsjednika i članove Povjerenstva za unaprjeđenje sveobuhvatne zaštite zdravlja djece, kao predstavnike tijela državne uprave i institucija. Prof. dr.. Milan Kujundžić, imenovan je predsjednikom Povjerenstva po položaju, dok su članovima imenovani: Sanja Predavec, Ivana Tonković, Momir Karin, Vedrana Šimundža Nikolić, mr. sc. Dragan Josipović, Mirna Jušić, mr. Davor Huška, dr. Tatjana Bekić, Davorka Osmak-Franjić i Ljiljana Vuletić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Međuvladinog mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Hrvatske i Crne Gore o zaštiti prava hrvatske manjine u Crnoj Gori i crnogorske manjine u Republici Hrvatskoj i to Ivana Pilko Čunčić i mr. sc. Branko Sočanac.

Dijelom novih članova istog  Međuvladinog mješovitog odbora, imenovani su Nandor Čapo i Alen Tahiri, kao predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, navodi se u priopćenju Vladine Službe za odnose s javnošću sa zatvorenog dijela zatvorene sjednice Vlade.

Komentara 11

ST
stefj
19:41 30.08.2018.

Možda se Uljanik izvuče, pa ispadne sve OK, no sumnjam. Ovo ja jako dobar pokazatelj zašto država ne bi trebala biti vlasnik banaka, bar ne Hrvatska država... Opet državna banka posuđuje novac uz državna jamstva. I to opet za plaće, a 98% je da se taj novac neće vratiti, nego ćemo svi mi to plaćati.

SP
Spezispezi
07:01 31.08.2018.

Svi znaju da je Uljanik IDSov bankomat. Ovime HDZ našim novcem kupuje IDS za ulazak u Vladu, zato Plenki može slobodno napucati Milinovića i Ličane

Avatar gordi
gordi
07:22 31.08.2018.

bravo...umjesto da provjere porjeklo imovine Liniću,Flegi,Jakovčiću,onom projugoslavenskom gradonačelniku Pule i oduzmu nezakonito stečen novac pa daju plače radnicima sve će platiti ovce...opet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije