Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi put u godinu i pol dana

Vjetar otkinuo fasadu nove Zdravstvene škole u Splitu

Fasada
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/12
25.02.2017.
u 15:08

'Čekali smo 60 godina novu školsku zgradu, dobili smo je, najsuvremenije je opremljena u državi, a tako je nekvalitetno izgrađena da nam već drugi put otpada fasada'

Opet je stradala fasada nove zgrade Zdravstvene škole u Splitu, izgrađene prije samo četiri godine. U noći s petka na subotu pod naletima vjetra dio fasade se odlijepio od zgrade, dio se srušio. Srećom, sve se odvijalo noću i u školskoj zgradi nije bilo nikoga pa nitko nije ni stradao.

- Šteta je velika. Tako smo razočarani. Čekali smo 60 godina novu školsku zgradu, dobili smo je, najsuvremenije je opremljena u državi, a tako je nekvalitetno izgrađena da nam već drugi put otpada fasada, a imali smo i dvije poplave – rekla nam je ravnateljica Mirjana Kurtović koja je u školu došla u subotu u 7,45 na seminar nastavnika i ostala šokirana prizorom.

Obavijestila je službu 112 i u vrlo kratkom vremenu stigli su policija, vatrogasci, cestarska ophodnja i komunalni redar. Još proje njih, došao je i županijski pročelnik za prosvjetu s građevinskim inženjerom i sanacija je započela odmah.

- Jako sam zadovoljna reakcijom svih službi. Vjerujem da će se u ponedjeljak nastava odvijati normalno, ali to ne mogu sa sigurnošću reći dok radovi ne budu gotovi - kaže Kurtović koja dodaje da je vještak utvrdio da je izvođač, tvrtka Osijek Koteks radove nekvalitetno izvela.

- Nema tiplova gdje bi ih trebalo biti, nema ni dovoljno ljepila. Bitno je što su radnici odmah pričvrstili sve što visi jer vjetar i dalje puše – kaže Kurtović.

Šteta je velika. Trebao bi je snositi izvođač, fasada ima jamstvo od 10 godina, međutim u praksi, po riječima ravnateljice, to ne ide tako.

- Ne znam postoji li još ta tvrtka ili je propala. Ni prošlog puta, prije godinu i pol dana, kada je prvi put otpala fasada, nisu intervenirali. Isto i kada smo imali poplave. Uskače Županija, ona za te interventne radove podnosi račun investitoru, a to je Ministarstvo prosvjete, a oni bi onda trebali trošak naplatiti od izvođača – kaže ravnateljica Kurtović.

>> Nećemo dići ruku za obnovu fasada dok se novac bude dijelio po zonama

>> Orkanska bura radila štetu: Stradala fasada fakulteta, stablo uništilo automobil, nema nastave na Kampusu

Komentara 6

TV
tvrtko3
18:32 25.02.2017.

Nadzoru oduzeti licencu a izvođaču zabraniti sudjelovanje na javnim natječajima 5 g. Ovdje fali 70% ljepila na površini izplacije a pošto se radi o mineralnoj vuni obavezno se mora dadatno osigurati pričvrsnicama (Duebel) zbog težine ploča mineralne vune.

Avatar anlaser
anlaser
19:49 25.02.2017.

OSIJEK KOTEKS ,hahaha pa tko tim nesposobnjakovićima da posao nije ni zaslužio bolje.Nema ravne ceste u Slavoniji koju oni nisu izgrbavili i sfušarili. Idu ispod cijene pa uzmu podizvođača koji još više unsere stvar i tako to već duuuugo......

SD
sdpesticid
20:16 25.02.2017.

u najboljoj ponudi nisu bile predviđene tiple a i na ljepilo se pazilo. 2 poplave ? kako je ovo prošlo nadzornom prilikom predaje objekta ? najbolje od svega je financijski dio začaranog kruga gdje prvo županija sanira pa predaje ministarstvu potražbinu sanacije a ovi tek onda gone izvođača koji u međuvremenu može 5 x propasti i na kraju sve to plati narod. zašto li nam je država u ovakvoj ekonomskoj dubiozi vidimo iz ovog primjera. čisto kao suza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije