Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vjenčanja u NP Plitvička jezera donose sreću

plitvice
Dražen Prša
17.02.2010.
u 11:54

Od 1999. godine, kada je nastavljena tradicija vjenčanja na Plitvicama, nijedan brak koji je sklopljen pod slapovima nije razvrgnut, što samo dokazuje da vjenčane na Plitvicama prati sreća.

Nacionalni park Plitvička jezera ponovno je u središtu domaće i svjetske javnosti. Djelatnici te ustanove prvi su se put predstavili u zagrebačkoj Areni na 12. Sajamu vjenčanja među 200 izlagača iz cijele Hrvatske.

NP Plitvička jezera  ponudio je budućim mladencima uslugu organizacije vjenčanja, od zanimljivih i prirodom atraktivnih lokacija, vrhunskog hotelskog smještaja, wellnessa, do kompletnog i sadržajnog programa organiziranog posjeta Parku za mladence i uzvanike. Više od tisuću posjetitelja bilo je iznenađeno ponudom plitvičkih vjenčanja jer je predstavljeno vjenčanje na otvorenom, u prirodi.

Po podacima koji se čuvaju u NP Plitvička jezera, prvo plitvičko vjenčanje organizirano je 1968. godine pod Velikim slapom (idejni su tvorci slikar Bude Modri i njegova supruga). Do 1990. na Plitvicama su se vjenčala 193 para iz 19 zemalja svijeta, dok je najviše parova, 16, bilo upravo na zadnjem vjenčanju 1990. godine.

Običaje plitvičkih vjenčanja prvi su obnovili bračni par Antonijo i Vesna Bakotić iz Primoštena. Postoji i neslužbeni podatak da u Hrvatskoj od 1999. godine, kada je nastavljena tradicija vjenčanja na Plitvicama, nijedan brak koji je sklopljen po Velikim slapom nije razvrgnut, što samo dokazuje da vjenčane na Plitvicama prati sreća.

Komentara 1

MA
majasule
22:01 14.09.2014.

mi smo par iz BiH,Mostar, 1986 i bilo je tada 16 parova, divne uspomene,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije