Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinergija doma

Vječna borba – Kako odabrati namještaj koji dobro ide zajedno

Herman sjedeća garnitura s posebna je po svom dubokom sjedištu u kojem ćete se uvijek moći udobno smjestiti
Foto: Natuzzi, salon Zagreb, Buzin
1/5
18.06.2021.
u 14:25

Donosimo nekoliko savjeta o kojima morate voditi računa pri odabiru namještaja za vaš dom kako bi ostvarili eklektičnost prostorije

Nakon kupnje nove kuće ili stana, dolazi novi korak kojemu se mnogi od nas često vesele, a riječ je o kupovini savršenog namještaja. Vizije udobnih kauča i stolaca u blagovaonici, motaju nam se po glavi, ali kada sve to treba spojiti u smislenu cjelinu, nastaje kaos.

Težimo stvaranju eklektične sobe s osobnošću, koja istovremeno uključuje dijelove različitih dizajnera ili elemenata iz različitih doba. 
Riječ eklektičnost s razlogom je popularni pridjev u jeziku dizajna interijera, no nije samo vezana uz spajanje svega što imate u nadi da ćete uspjeti. Postoji strategija za postizanje skladnog, eklektičnog izgleda, a uključuje shemu uređivanja s objedinjujućim elementima. Drugim riječima ona označava dekor koji sadrži heterogene elemente – mješavinu tekstura, vremenskih razdoblja, stilova, trendova i boja. Međutim, tanka je linija između lijepe eklektične sobe i sobe koja je samo slučajna i kaotična bez objedinjavajućih tema ili motiva.

Savjeti za uređenje

Bez obzira koliko djelovalo složeno, eklektični dizajn interijera samo je eksperimentiranje i igra, stoga vam savjetujemo da se zabavite slobodom koju on dopušta. S druge strane ako niste sigurni u sebe i svoje dizajnerske sposobnosti, pronašli smo nekoliko savjeta kojima se vode dizajneri interijera. Sigurno će vam biti od velike pomoći te ćete uspješno stvoriti savršen prostor u svome domu.

1.    Korištenje boja – Jedan od strateških načina kombiniranja vašeg namještaja je upotreba boje. To je izvrstan način za osiguranje kontinuiteta u sobi s dijelovima različitih stilova. Komplementarne boje, na Ittenovom koloru boja, leže jedna preko puta druge i one kao takve pružaju najživlje kombinacije boja, zbog čega se ne morate bojati hrabrog izbora. No, ako želite koristiti više boja u svom namještaju razmislite o neutralnoj pozadini poput bijelih ili bež zidova i obloga.

Foto: Calligaris, salon InArt Zagreb, Buzin

2.    Korištenje uzoraka – Odabir tkanina s odvažnim uzorcima i kontrastnim bojama izvrstan je način za povezivanje nekoliko komada namještaja koji obično ne bi išli zajedno iz perspektive Ittenovog kolora boja. Na primjer, možete dekorirati svoj kauč jednostavnog uzorka s cvjetnim jastucima koji su slične ili iste boje kao vaš naslonjač. Osim toga, mogli biste potrošiti jako puno vremena pokušavajući pronaći savršen tepih koji će se uskladiti s vašim zelenim kaučem i tabureom narančastog uzorka. Zato vam savjetujemo da prvo pronađete tepih, a zatim odabirete uzorke namještaja koji vam odgovaraju.
3.    Razmišljanje o razmjerima namještaja – Još jedan od načina postizanja ravnoteže je odabir namještaja koji odgovara vizualnoj težini. Na primjer, ako imate malu spavaću sobu, ne želite ju namjestiti s kraljevskim krevetom i odgovarajućim komodama. Tako će soba izgledati prenatrpano, malo i neudobno. Stoga, koliko god morate voditi računa o razmjeru namještaja, jednako tako morate voditi računa o veličini  vaše sobe.
4.    Korištenje materijala – Ako više volite drveni namještaj u zamrljanom stanju, pronalazak različitih komada namještaja u istoj sjeni drveta, izvrstan je način za objedinjavanje različitih materijala namještaja. Možete biti i odvažni na način da uspješno pomiješate kombinaciju svijetlog i tamnog drva, ali vodite računa da imate jednako prisutne jedne i druge boje kako biste uravnotežili prostor. Na primjer, ako imate veliki tamni stolić za kavu i želite koristi manje završne stolove u svjetlijem drvetu, trebat će vam dva manja stola kako bi imali sličnu vizualnu težinu kao tamni stolić za kavu

Foto: Natuzzi

Idealan namještaj za svaki dom

Konačni izgled vašeg prostora leži u predstavljanju vaše osobnosti u sobi. Stoga dajte mašti slobodu i zabavite se eksperimentiranjem. No, ako više volite igrati na sigurno, mi imao nekoliko asa u rukavu koji će vam zasigurno odgovarati.

Natuzzi namještaj je poznat po svojim genijalno osmišljenim garniturama pa je tako sjedeća garnitura Plaza moderna garnitura ravnog profinjenog dizajna, a može biti u obliku kutne garniture ili kao trosjed i dvosjed. Osim nje, Herman sjedeća garnitura je posebna jer je oblikovana s dubokim sjedištem u kojem ćete se uvijek moći udobno smjestiti. Također, s vanjske strane nalazi se metalni oslonac sličan peraji koji objedinjuje naslon i sjedalo, dok pritom daje dinamiku i strukturu garnituri. 

Brio sjedeća garnitura odlična je i iznimno praktična te uključuje relativne relax mehanizme, koji mogu biti električni ili mehanički. Laganim dodirom na skriveni prekidač možete pomaknuti naslon za glavu te leđni i sjedeći jastuk u željeni položaj i tako se udobno smjestiti. Dolazi u obliku dvosjeda, trosjeda, fotelje ili pak kutne garniture. Također je dostupna u koži ili tkanini te ima različite boje i uzorke. Sa sličnim električnim mehanizmom i dodatnim funkcijama na izvlačenje je i Natuzzijeva garnitura Seagull. Njen izgled čini ju vizualnom počasti svakog prostora, dok istovremeno odašilje velikom udobnošću.

Nadalje, svestrana garnitura koja se prilagođava u svaki ambijent i stil je upravo LEAF kutna garnitura. 

Foto: Natuzzi

Model je raspoloživ u mnogo dimenzija linearnih i kutnih elemenata te u više kategorija prirodne Natuzzi kože ili tkanine u više od 200 različitih boja i nijansi. Ako pak tražite upadljivu i jedinstvenu fotelju, tada je ADORE naslonjač najbolji izbor. Istovremeno elegantna i udobna sa zaobljenim nosačem od žičane mreže daje vrhunsku čvrstoću i inovativni izgled. Fotelja je također raspoloživa za narudžbe u prirodnoj Natuzzi koži ili tkanini s više od 200 različitih nijansi i boja, te u više različitih struktura tkanine.

Ako za spavaću sobu tražite jednostavne i moderne linije, tada je vaš najbolji izbor krevet DIAMANTE kojeg možete naručiti u koži ili tkanini. Vašoj spavaćoj sobi dati će osjećaj udobnosti te ćete jedva čekati da legnete na njega. No, ukoliko želite popuniti veliki prostor, Zip tapecirani krevet dostupan je s fiksnim okvirom kreveta, a može biti presvučen tkaninom ili kožom s odgovarajućim patentnim zatvaračem u bež, smeđoj, svjetlijoj ili tamno sivoj boji.

Osim navedenog,salon InArt u Zagrebu, Buzin nudi iznimno kvalitetne blagovaonske stolove i kuhinje. Za vas smo izdvojili SILHOUETTE blagovaonski stol na razvlačenje sa sofisticiranim minimalističkim dizajnom, mekim zaobljenim rubovima i vitkim okvirom obloženim aluminijem. Sama ploča stola dostupna je u keramici ili drvu čime ćete ga lako uskladiti u svoj prostor. U konačnici kuhinja OLA poznata je po mekoći zakrivljenih linija, formalne sinteze života i pokreta. To je prepoznatljiv, luksuzni moderni dizajn kuhinje koji donosi obnovljenu dinamiku domaćem prostoru, čineći ga funkcionalnijim . Bez rubova ili "oštrih" kutova, oblik OLA 20 slijedi ritam svakodnevnog života u kuhinji. Vašu kuhinju učinit će posebnom i jedinstvenom te temom mnogih razgovora vaših gostiju.

Foto: Snaidero, salon InArt Zagreb, Buzin

Navedeno su glavni komadi namještaja prema kojima uređujemo ostatak prostora. Mnogi od njih zajedno čine smislenu cjelinu zbog čega više nećete morati previše razmišljati je li nešto odgovara vašem prostoru. Upravo se za sve to se pobrinuo Natuzzi sa svojim timom dizajnera i arhitekata pomoću kojih jednostavno možete opremiti svoj kompletni dom.

Sadržaj nastao u suradnji s Natuzzijem. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije