Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GARI CAPPELLI:

'Više-manje znamo u kojem bi smjeru trebali ići, moramo vidjeti što je najgoruće'

Gari Cappelli
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/3
13.03.2020.
u 11:27

Ministar turizma Gari Cappelli u petak je uoči sastanka premijera i članova kriznog stožera u vladi izjavio da su svi svjesni situacije, realni i korektni jedni prema drugima te da nema "mi-vi-oni" nego da zajedno s gospodarstvenicima nastupaju i traže rješenja, a ne svatko za sebe

Cappelli je izvijestio da će se razgovarati o zdravstvenoj situaciji te da se danas sastaju i hotelijeri i analizirati situaciju i mjere koje su potrebne, kao i da se ovih dana čuo s predsjednicom udruge privatnih iznajmljivača, te od nje i drugih iz sektora, čeka da se vidi što je najpotrebnije, pri čemu će najvažniji biti kriteriji za pomoć.

"Mi više-manje znamo u kojem bi smjeru trebali ići, ali moramo vidjeti kriterije, to je najosnovnije. Sve u sektoru zamolili smo da kažu i vidimo što je 'najgoruće' i što bi trebalo imati prvenstvo. Mislimo da je to zaštita radne snage i prva likvidnost koju bi im trebali pružiti", kazao je Cappelli.

Ti se kriteriji sada stvaraju, a kada to zaokruže u ponedjeljak su, kako je najavio, završni sastanci s bankama, HNB-om, HBOR-om i drugima.

"Slažu se sve mjere i bolje je da budu dan-dva kasnije, ali da je to kako treba i da zaokružimo sve, nego da ubrzavamo", poručio je Cappelli, ocjenjujući jako dobrom suradnju sa gospodarstvenicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije