Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće sigurnosti UN-a
Povratak na članak

Rezolucija o seksualnom nasilju u ratu ublažena, SAD zaprijetio vetom zbog pobačaja

SAD je tražio da se iz teksta rezolucije, koju je predložila Njemačka, ukloni pasus koji se odnosi na nužnost osiguravanja svekolike pomoći žrtvama seksualnog nasilja, uključujući spominjanje "spolnog i reproduktivnog zdravlja žena", što su Sjedinjene Države shvatile kao prešutnu potporu pobačaju

Komentari 7

Avatar crvenikartonzbogistine
crvenikartonzbogistine
01:58 24.04.2019.

seksualno nasilje u ratu je Ratni zlocin !

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:43 24.04.2019.

i tako ameri zaštitili svoje vojnike plaćenike od tužbi... više od 100 zemalja, među njima i ova bijeda u kojoj živimo, je natjerala da potpišu ugovor kojim se jamči da američki vojnici koje traže zbog ratnih zločina neće biti izručeni.... znači, silom osigurali i da se njihove ratne zločince neće procesuirati! i na tome im treba zapljeskati. a mi i srbi zbog seoskih čarki oko boljeg pašnjaka dali strancima na nam presuđuju i rade od nas budale, i još k tome masno zarade. a mi i dalje u svađu, jednako krvavih očiju ko 91-e. mene čudi što se uopće i išlo na donošenje ovakve oktroirane rezolucije. a sad se zapitajte koga amer štiti.

VL
4
4
03:56 24.04.2019.

Ali ratni zločin je utkan u američku divljačku doktrinu i oni svakako neće dozvoliti da se ozbiljno osuđuju ratni zločini.

VL
VO
vorda400
06:27 24.04.2019.

Dokaz da su od nastanka SAD genocidna tvorevina kad su masovno silovali po Vijetnamu onda je to ok ali onda istim tim žrtvama bi uskratili pravo na pobačaj djece koja su neželjeno začeta u silovanju???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.