Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA SLUČAJ AVIONI

Vidović: Dokumenti još dublje ukopavaju Vladu, cijela javnost misli da Krstičević treba otići

Franko Vidović
Foto: Marko Prpić/Pixsell
31.01.2019.
u 12:24

Nije posao Odbora da ulazi u operativni dio posla. Naš je posao bio da izdamo prethodnu suglasnost, poručio je Vidović.

Nove dokumete u slučaju nabave izraelskih vojnih zrakoplova F-16 koje je ekskluzivno objavio Večernji list danas je komentiralo više političara iz oporbe. 

– U tim dokumentima nema ništa novog. Osim što je dan specifičan pogled, da je Izrael mogao nuditi, a mi smo mogli kupiti. Jasno je iz tih papira da je uvjet za trajnu transakciju još bio potreban. Posao nije bio transparentan. 
Ovi dokumenti još dublje ukopavaju Vladu. Točno je da ranije nije bila objavljena ta druga stranica dokumenta sa specifikacijama zrakoplova, ali to ne mijenja ishod – komentirao je SDP-ov Franko Vidović za N1

VIDEO Vojni analitičar Marinko Ogorec o novim dokumentima u slučaju F-16 Barak

Pritom je dodao da ne vidi nikakvu odgovornost saborskog Odbora za obranu. 
– Nije posao Odbora da ulazi u operativni dio posla. Naš je posao bio da izdamo prethodnu suglasnost – poručio je Vidović. 

Nije htio komentirati stav američkog veleposlanstva u Zagrebu u odnosu na politiku State Departmenta u slučaju avioni, a na pitanje treba li Krstičević podnijeti ostavku, odgovorio je: 

– Držim da cijela javnost misli da Krstičević treba otići. I to ne samo on, nego cijela Vlada. 

SDP-ov Gordan Maras izjavio je da je "priča puno mutnija no što se čini, netko se nadao da će ishoditi odobrenje SAD-a putem nekih lobista i dobiti veliki novac... Dokument Večernjeg lista ne dokazuje ništa vezano uz navodnu neodgovornost Damira Krstičevića, naprotiv, pokazuje njegovu odgovornost", piše N1

GLAS-ova Vesna Pusić o cijelom se slučaju oglasila na Twitteru: "U ovome što je Večernji list objavio piše da su Izraelci dobili dozvolu da hrvatskoj strani pokažu avione i daju neke podatke o njima, a i to uz stroga ograničenja."

VIDEO Večernjakovi reporteri otkrivaju nove dokumente i detalje u slučaju izraelskih aviona

Komentara 25

DU
Deleted user
13:22 31.01.2019.

"Cijela javnost misli da ministar Krstičević mora podnijeti ostavku".Od kuda tom crvenom lumenu taj dubokoumno-stručni zaključak?Pa stvarno.

DU
Deleted user
13:06 31.01.2019.

Što smo Bogu skrivili da SVAKODNEVNO moramo čitati o BUDALAMA koje su doletjeli sa Migovima 21 sa REMONTA u KAMIONIMA !!

MA
maziko
12:55 31.01.2019.

Alkoholicaru pod hitno na lijecenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije