Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predizborni skupovi u BiH

Vidošević: Hrvatski narod ima dvije domovine

nadan vidošević
Arhiva VL
29.11.2009.
u 15:22

Uređenje BiH Vidošević vidi po uzoru na nekadašnju švicarsku konfederaciju koja je bila žarište najkrvavijih ratova, a danas je primjer uspješne zemlje.

Tu sam jer ne možete biti predsjednik Republike Hrvatske, a da ne vodite računa o BiH, jer to je druga domovina hrvatskoga naroda - rekao je nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević za svojega posjeta Tomislavgradu.

- Cijelu svoju karijeru posvetio sam poboljšanju gospodarskih odnosa dviju zemalja. Danas imamo tri milijarde međusobne robne razmjene, najuređenije odnose među zemljama regije i jedinstveni ekonomski prostor. Hrvatska mora zauzeti jasne i nedvosmislene stavove prema BiH - zaključio je Vidošević, dodavši da uređenje te zemlje vidi po uzoru na nekadašnju švicarsku konfederaciju koja je bila žarište najkrvavijih ratova, a danas je primjer uspješne zemlje.

– Moj ideal je trajni mir, i kroz trajni mir gospodarski prosperitet - rekao je Vidošević te se ujedno osvrnuo i na Daytonski sporazum.

– Daytonski sporazum jednom je značio mir, ali nedovoljno je rješenje za današnji život građana BiH. Izazov je naći ustavno rješenje kako doći do ravnopravnosti triju naroda - zaključio je.

Nakon Tomislavgrada Vidošević je posjetio i Livno gdje se družio s građanima i obišao proizvodni pogon „Mljekare Livno“.

 

Komentara 93

PO
podravec
08:11 30.11.2009.

rudi šarmeru, u politici nema šarmerskih umijeća, jer je u pregovorima svako svakome vuk sa iznimkom Hrvatske čiji su pregovaraći ovce. Vidošević može u najboljem slučaju šarmirati stare frajle kao i Mesić. Tebi je Vidošević namjestio neki posao ali to ne znaći da je pošteno stekao one milijune € i da mu nije mjesto iza švedskih gardina. Neka on najprije dokaže od kuda mu sve to ( o umjetninama kolaju neke interesantne priće) pa onda neka se kandidira.

ST
stipe11
18:28 01.12.2009.

Puno nejasnoća iz BezNadanove prošlosti kao i sumnji u osobni nagli financijski uspon, mnogo kritizira i obećaje, a kao 15-ogodišnji predsjednik HGK-a imao je prigodu i sam nešto napraviti, a nije, beskrupulozni oligarh koji licemjerno manipulira umirovljenicima, braniteljima, djecom s posebnim potrebama i dr., pozer i šarmer koji svojiim tjelesnim izgledom koji ne bi trebao biti dostatan za dužnost predsjednika svjesno ide na labilniji dio ženskog biračkog tijela, forma bez sadržaja, kontinuitet i prvi izbor Mesića..

PI
Pippo9
16:20 29.11.2009.

Čovjek je lopov,politički prevrtljivac a i sad je očito-ulizica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije