Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen na Ovčari

VIDEO Vukovarskim ulicama odzvanjale riječi Siniše Glavaševića

Siniša Glavašević
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
18.11.2019.
u 11:51

Tijekom Domovinskog rata Glavašević je bio urednik Hrvatskog radija u Vukovaru i ratni izvjestitelj

Hrvatski radio Vukovar danas je ispred zgrade svoga sjedišta dok se Kolona sjećanja kretala prema Memorijalnom groblju, puštao zapise Siniše Glavaševića, urednika i novinara koji je ubijen na Ovčari 19. studenoga 1991. godine. Glavaševićev glas probudio je emocije svih koji su danas bili u Vukovaru.

Tijekom Domovinskog rata Glavašević je bio urednik Hrvatskog radija u Vukovaru i ratni izvjestitelj. Nakon sloma obrane grada, odveden je 19. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice. Ekshumiran je 1996. godine iz masovne grobnice Ovčare i identificiran, tako da se pretpostavlja da je ubijen i pokopan na Ovčari istog dana kad je odveden. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:29 18.11.2019.

Osim Glavasevica, ubijen je odnosno, zaklan od cetnika, jos jedan novinar Radio Vukovara, Stjepan Penic iz obliznjeg Dalja.

BU
Bubalamala
18:47 18.11.2019.

Vjerujem da nisu puštali sve od Glavaševića, pogotovo ne ono gdje osuđuje odgovorne za izdaju i direktno ih optužuje da su namjerno žrtvovali Vukovar i Vukovarce. Ako u tome ima i malo istine onda je licemjerno dolaziti na slikanje kad su dozvolili sva ona masovna ubojstva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije