Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedaleko od Zagreba

VIDEO Turopoljac u šumi naletio na neobičnog stvora. Je li moguće da se tu udomaćio?

divlja mačka
VGdanas/Screenshot
11.12.2019.
u 13:40

Čitatelj je opisao susret s ovom divljom životinjom, a kako pokazuje i videosnimka, životinja ima ogrlicu

Neobičan slučaj zabilježen je nedaleko od Velike Gorice. Naime, u šumama Turopolja luta, ni manje ni više, afrička divlja mačka.

Prije nekoliko dana jedan čitatelj iz Rakitovca portalu VGdanas ustupio je videosnimku, kako se činilo na prvu, velike euroazijske mačke – risa.

No, na snimci nije ris već serval – afrička subsaharska divlja mačka. Serval je mačka srednje veličine koja naraste do 60 cm i težine od 18 kg, a uglavnom se hrani glodavcima i manjim pticama i gmazovima. Zbog svoje ljepote tražena je životinja na crnom tržištu divljih životinja gdje postiže cijenu višu od 10 tisuća dolara.

A prema posljednjim informacijama, kako doznaje ovaj portal, to je bila i sudbina ove životinje koja danas luta šumom turopoljskog luga. Čitatelj je opisao susret s ovom divljom mačkom, a kako pokazuje i videosnimka, životinja ima ogrlicu.

Stručnjaci s Veterinarskog fakulteta potvrdili su da je riječ o servalu, a od njih se i doznala neslužbena informacija da je tijekom ljeta ova životinja pobjegla vlasniku u Sloveniji, gdje su je u kolovozu snimili lovci. Doznaje se i da će ova afrička životinja teško preživjeti zimu. Informaciju o životinji VGdanas proslijedio je nadležnim službama u nadi da će je vlasnik doći potražiti.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar navijač
navijač
17:11 11.12.2019.

Bolje da se udomaći afrička mačka nego afrički migranti.

TR
Trnjanec
14:07 11.12.2019.

Jadna maca! Nadam se da će ju uloviti prije nego što strada od hladnoće.

MM
mmaraci4
14:06 11.12.2019.

Od ovog je zaštićeniji jedino pupavac(epupa epops)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije