Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA KAKVU TREBAMO

VIDEO Skoko: Sportski uspjeh je pomogao jačanju hrvatskog nacionalnog ponosa

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
04.03.2019.
u 13:46

- Sve odgovorne vlade moraju otkriti kakva je percepcija njihovih država u svijetu i razviti strategiju za upravljanje njome, ističe Skoko

Imidž neke države smatra se ključnim oružjem u ostvarivanju političkih i drugih interesa na karti svijeta. O temi komunikacije sa svijetom i imidžom nacije na Večernjakovoj konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo", izlagao je prof. dr. sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

- Sve odgovorne vlade moraju otkriti kakva je percepcija njihovih država u svijetu i razviti strategiju za upravljanje njome. Prije 5 godina, prilikom ulaska u EU Hrvatska je najviše bilo prepoznata po turizmu i prirodnim ljepotama. Ali nije bilo povezanosti s kulturom, velikanima ili gospodarskim proizvodima. Na tome smo malo radili proteklih 5 godina - otkriva Skoko. 

VIDEO Pogledajte cijelo izlaganje o imidžu Hrvatske

Podsjetio je i na stanje od prije dvije godine kada se održala prva Večernjakova konferencija "Hrvatska kakvu trebamo". 

- Prevladavala je niska razina nacionalnog identiteta i ponosa, a nacionalni ponos se izravno održava i na imidž države i na njezine gospodarske uspjehe. Nedostajala je i jedinstvena strategija brendiranja države. 

Ali, Skoko ističe i koliko je sport odigrao važnu ulogu u jačanju imidža...

Komentara 2

DU
Deleted user
22:51 04.03.2019.

Lukav neki profesor. Nogomet je rješenje.

SP
Spezispezi
23:11 04.03.2019.

Taj je svojedobno predlagao i da Tita brendiramo i koristimo u promociju. Kako se samo Austrijanci nisu sjetili svoga lupeža iskoristiti za to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije