Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA NA METI CENZURE

VIDEO Sjevernokorejski prebjeg pobjegao iz kineskog zatvora, vlasti nude bajoslovno bogatstvo za njega

Bijeg sjevernokorejskog prebjega iz kineskog zatvora
Foto: Screenshot YouTube
1/4
20.10.2021.
u 16:15

Zhu je iz zatvora trebao izaći 2023. godine, nakon čega bi ga deportirali u Sjevernu Koreju

Kineske vlasti ponudile su novčanu nagradu u iznosu od 23 000 dolara za uhićenje Xianjian Zhu, Sjevernokorejca koji je pobjegao ovog ponedjeljka iz zatvora u kineskom gradu Jilin. 

Xianjian Zhu ušao je ilegalno u Kinu 2013. godine, a tri godine kasnije osuđen je na 11 godina zatvora zbog ilegalnog prelaska granice, krađe i pljačke nakon čega bi bio deportiran natrag u Sjevernu Koreju, piše CNN. 

Vlasti su objavile da je Zhu pobjegao oko 18 sati po lokalnom vremenu tako što se popeo na šupu kraj vrata dok su drugi zatvorenici dovršavali svoj posao u dvorištu. 

 

Nagrada za bilo kakvu informaciju koja će dovesti do uhićenja iznosi 15 600 dolara, a lako bi se moglo doći do 23 400 dolara. To je čak pet puta više od prosječne godišnje zarade stanovnika Jilina, a više od 9 puta više od onog što zarade u ruralnim područjima. 

Dramatični bijeg snimile su nadzorne kamere, a vrlo brzo su postale viralni hit, nakon čega su je vlasti počele micati s društvenih mreža jer je bijeg iz zatvora rijetkost. 

Na snimci se vidi Zhu kako hoda po šupi, potom trči po krovu i koristeći uže uspio je oštetiti električnu ogradu koja okružuje zatvor. Nakon što se popeo na jednu ogradu, prešao je na drugu samo kako bi nestao iza zida zatvora

 

Zhu je iz zatvora trebao izaći 2023. godine, nakon čega bi ga deportirali u Sjevernu Koreju gdje može očekivati znatnu kaznu koja uključuje mučenje i seksualno zlostavljanje. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dokman
Dokman
20:53 20.10.2021.

Bravo majstore, sretno!

ZA
zagi101
21:55 20.10.2021.

pa zakaj je prebjegao iz sjeverne Koreje, tamo teče med i mlijeko, kak bi rekli naši leftardi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije