Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Brlog

VIDEO 'Pucali smo po srpskim mitraljeskim gnijezdima, bježali su glavom bez obzira'

Domovinski rat
Foto: Studio23
1/2
30.09.2019.
u 20:30

U roku od četiri sata, hrvatske snage su iznenadnim napadom iz više pravaca oslobodile 40 km2 prostora i deblokirale prometnicu Karlobag - Gospić - Perušić - Otočac

Čvrstom obranom na glavnom neprijateljskom pravcu prodora iz smjera Novi Lički Osik, branitelji u Gospiću u rujnu 1991. su dobili priliku za osvajanje vojarni u Gospiću i Perušiću. Ojačani i naoružani, oslobađaju istočni dio Gospića i uspješno se probijaju do snaga u Ribniku, koje su do tada bile u okruženje, razbivši paravojne postrojbe koje su došle u potporu JNA i pobunjenicima.

Do snaga koje su bile u okruženju u području Lovinca, nije bilo moguće izvršiti proboj, stoga se civili i Hrvatske snage povlače preko Velebita u Starigrad. Za to vrijeme, Otočac se uspješno obranio i zauzeo vojarne na svom području. U tom trenutku, Brloška draga i Žuta Lokva, kao raskršće puteva, bili su pod nadzorom pobunjenika, držeći Otočac i Brinje u polu okruženju.

Od 23. do 26. rujna izvršena je koordinacija i priprema oslobodilačke operacije "Brlog". Pokrenuta 26. rujna, u roku od četiri sata, hrvatske snage su iznenadnim napadom iz više pravaca oslobodile 40 km2 prostora i deblokirale prometnicu Karlobag - Gospić - Perušić - Otočac, koja je postala glavna prometnica iz pravca juga prema Zagrebu.

Više možete doznati u priloženom videoklipu koji Večernji list objavljuje u suradnji s portalom Studio 23.

Komentara 133

DU
Deleted user
23:05 30.09.2019.

Dali nekoga u večernjem ponekad zaintegriraju ovi komentari, puni mržnje prema Hrvatskoj i Hrvatskim braniteljima.I koji je uopće motiv, da takvi "komentari" besramno dugo zagađuju stranice?

ZA
zagabria2
21:47 30.09.2019.

Živjela HV. Kada bi ostatak Hrvatske bio učinkovit kao HV mi bi bili Švicarska. Zato samo dajte ovakve priloge

MA
marmelada
23:38 30.09.2019.

Pa treba svaki dan pisati o velkosrpskim zlodjelima .. Nanijeli su republici Hrvatskoj materijalnu štetu od 250 milijardi dolara , imamo 10000 poginuli skoro 2000 nestalih a ni srpska strana nije prošla puno bolje samo sto su na njihovoj strani uglavnom ginuli vojnici i sve to radi fašističkih velikosrpskih ideja o velikoj Srbiji .. Ostale države bivše juge neću ni nabrajati spomenut ću samo Srebrenicu.. Apsurdno je da oni opet pišu povijest , sude , cvile a nisu se ni ispričali za svoja zlodjela..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije