Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Poslušajte Plenkovićevu poruku za veliki koncert Vax Live

U poruci je premijer istaknuo kako ćemo ovu pandemiju pobijediti jedino onda kada većina svjetske populacije bude u poziciji da može primiti cjepivo te je pozdravio napore ove inicijative koju će Hrvatska nastaviti podržavati na međunarodnoj razini.
09. svibnja 2021. u 13:08 10 komentara 1167 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Koncert Vax Live trebao bi ujediniti svijet u pandemiji, podignuti svijest o cijepljenju i potaknuti svjetske čelnike, posebice one iz bogatijih zemalja, da se više angažiraju na globalnoj razini te da osiguraju da cjepivo bude dostupno i siromašnim zemljama.

Slavonski Brod: Andrej Plenković dao podršku kandidatima HDZ-a za predstojeće lokalne izbore Premijerova čestitka u povodu Dana Europe: 'Hrvatska se pokazala kao odgovorna, solidarna i angažirana članica, koja zna štititi svoje nacionalne interese'

Organizira ga inicijativa Global Citizen. Među osobama koje su dale podršku inicijativi je i hrvatski premijer Andrej Plenković koji je snimio videoporuku.

U poruci je premijer istaknuo kako ćemo ovu pandemiju pobijediti jedino onda kada većina svjetske populacije bude u poziciji da može primiti cjepivo te je pozdravio napore ove inicijative koju će Hrvatska nastaviti podržavati na međunarodnoj razini. 

"Već 16 mjeseci živimo s pandemijom koja je u potpunosti promijenila naš način funkcioniranja, način života, utjecala je i na naše zdravstvo, ekonomiju i financijsku stabilnost. Hrvatska je bila predsjedavajuća u Vijeću Europske unije na početku pandemije te smo pokrenuli nekoliko inicijativa te moramo nastaviti biti solidarni u borbi protiv COVID-19. Podržavam inicijativu Global Citizen koja će mobilizirati svakog pojedinca na planeti jer ćemo pandemiju okončati samo kada cijela populacija bude u mogućnosti da može primiti cjepivo. Bit ćemo zemlja koja podržava ove aktivnosti", rekao je u video poruci predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

European Social Summit in Porto DOGOVOR EU LIDERA Ovo su tri cilja koja 'socijalna Europa' mora ispuniti do 2030. godine

"Sudjelovanjem u inicijativi jačamo svijest o važnosti cjepiva. Hrvatska se zalaže za snažniju globalnu solidarnost kako bi većina svjetske populacije bila u poziciji primiti cjepivo. To je jedini način da okončamo COVID - 19 i vratimo se našem načinu života!", napisao je na svom Twitteru premijer i objavio video poruku. 

 

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • Deleted user:

    Cjepiva koja su trenutno u upotrebi eksperimentalna su cjepiva i nikada prije nisu korištena na ljudima; za njih je izdano tek privremeno odobrenje za upotrebu

  • Imanasjoš:

    govor čovjeka koji okreće glavu na kriminal , država mu u rasulu, zagreb i petrinja razrušeni, zdravstvo i školstvo na koljenima.. tko je on

  • Tetka:

    Odvratno