Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

VIDEO Kurti pred Vučićem: Srbiji treba pomoći da se oslobodi Kosova

Prema neimenovanim izvorima beogradske Politike, Vučić je na sastanku u Munchenu uzvratio Kurtiju tvrdnjom da ne predstavlja nikakvu državu i da ne može vrijeđati Srbiju
15. veljače 2020. u 14:47 130 komentara 20019 prikaza
Snimka zatvorenog sastanka
Foto: Screenshot/Twitter
Pogledajte galeriju 1/4

- Prije dva desetljeća pomogli ste nam da oslobodimo Kosovo od Srbije, mislim da je sada vrijeme da pomognete Srbiji da se oslobodi Kosova - rekao je novi kosovski premijer Albin Kurti na okruglom stolu na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Bio je to prvi susret Kurtija i Vučića, a Vučić je na te Kurtijeve riječi odmah želio reagirati, pokazuje kratka video snimka sa sastanka zatvorenog za javnost, koja je osvanula na Twitteru.

Aleksandar Vučić OTVORENI ZA SURADNJU Vučić kaže da Srbija i Hrvatska moraju imati "znatno bolje odnose"

- Mi smo uz vašu pomoć (misli na zapadne zemlje, op.a.) oslobođeni jer smo dotad bili okupirani. Srbja treba oslobođenje od Kosova jer je Kosovo zamka za Srbiju. Što se prije Srbija oslobodi Kosova to će biti bolje za sve nas i za cijelu regiju - rekao je Kurti. Novi kosovski premijer, čelnik stranke Samoopredijeljenje, bio je tijekom 1990-ih organizator studentskih provjeda u Prištini, a srpska ga je policija uhitila u travnju 1999. i držala zatvorenog dulje od dvije godine, što znači da je Kurti robijao i u vrijeme dok je Vučić bio ministar informiranja u vrijeme Miloševićeva režima.

Andrej Plenković i Aleksandar Vučić AKO NIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Vučić se susreo s Plenkovićem, pa se pohvalio na društvenim mrežama

Prema neimenovanim izvorima beogradske Politike, Vučić je na sastanku u Munchenu uzvratio Kurtiju tvrdnjom da ne predstavlja nikakvu državu i da ne može vrijeđati Srbiju.

IZNENADILO GA JE
Ćiro otkrio detalj koji malo tko zna o Mamiću: Kako se on usudi to pitati!?
Zabavi se
Riješi kviz i doznaj kakav si frend, a one najkreativnije Aircash daruje s 500 kuna
  • Direkt:

    Kurti,murti,haradinaj....sve hr braća. Samo takvi nam i priliče.

  • DrJok:

    kurtiju, kao i svakom drugom gradjaninu srbije, pravo na govor i je zagarantovano.

  • Nenadnbgd:

    Polupismeni Kurti hoće da bude kao nepismeni Haradinaj.