Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRO Đavolja greda
Povratak na članak

VIDEO Kako su prije 27 godina hrvatski vojnici obranili Osijek nakon pada Vukovara

Nositelj akcije bila je 135. brigada, zatim dijelovi specijalne policijske jedinice Orao, topništvo i 1. bojna 160. brigade, vod specijalne postrojbe Bojna Frankopan, pripadnici policije iz Belog Manastira, te riječna ratna flotila

Komentari 61

DA
dalibla
09:45 18.12.2018.

jel se gledalo di ko plaća porez?Jel se smjelo boriti za Hrvatsku ako si rođen u Australiji ili nedaj Bože Bih?Di su Pusići pomagali,bolnici,karitasu, izbjeglicama????

VL
Avatar arba_arba
arba_arba
09:21 18.12.2018.

Branimir Glavas; smi li se u tom kontekstu jos spomenuti i ime i zasluge Branimira Glavasa- ili to vise ni "political correct"

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:52 18.12.2018.

Kapa dolje momcima i generalu Branimiru Glavašu na uspješno izvedenoj akciji! Poslije Vukovara JNA i četnici više ni pedlja svete hrvatske zemlje nisu osvojili. Da je nama njihovo naoružanje tada bilo, nebi ni prismdrili blizu hrvatske granice kod Zemuna.

VL
BO
Booyaka777
11:28 18.12.2018.

Kao pripadnik 3.GBR, 2."vinkovačke" bojne, nakon pada Cerića trajno smo prebačeni u Nuštar i tu ćemo i odbiti sve čejenske kombinirane napade oklopom i pješaštvom, te na kraju dočekati i dolazak onih turbo bezveznjaka iz UN. Cijelu jesen i zimu vršili smo nasilna izviđanja (samo osobe koje su u tzv.jna prošle obuku u njihovim specijalnim postrojbama, od izviđača do vojne policije) dragovoljno su odlazile na takve zadaće. Fotkali bi novotrivene položaje, a na povratku, ako je bilo mjesečine i svjetlosti zvijezda pa bi vidljivost bila dobra, znali smo izmijeniti položaje svih mina koje su oni postavili i imali ucrtane u svom, već odavno neispravnom "tlocrtu minskog rasporeda". Sjećam se jednog kratkog okršaja na "ničijoj zemlji" gdje su čejeni došli po drva za grijanje. Njih osmorica zalegli su iza naslaganih drva, a frend je ispucao zolju čiji kumulativni vreli mlaz je potpuno spržio lica trojice. Još jedan je ubijen, a ostale smo pustili pobjeći jer čim su morali drva donositi, jasan nam je bio njihov osjećaj prevarenosti u cijeloj priči.. Nakon što je fotkao neka tjela, posebno se fokusirao na također teško unakaženog momka iz Šabca kojemu i danas pamtim ime. Zvao se Vladica Milivojević ili Milosavljević. Na moje pitanje što ćemu fotka mrtvog čejene, mrtav hladan mi je odgovorio da će "pošta jednog dana proraditi, te da "duguje" obitelji istinu o stradavanju njihova sina, a koju im tzv.SSNO sigurno ne će reći. Tako je Čare već tada odlučii poraditi na pomirbi kroz ISTINU.

VL
DN
davaj_nama
20:29 18.12.2018.

Piše se "osječkom", a ne "osiječkom", štovani novinari

VL
Avatar Carlton
Carlton
20:39 18.12.2018.

Vidi što se pripadnici nebeskog naroda uzvrpoljili

VL
Avatar TheJack
TheJack
23:08 18.12.2018.

Sve glavesine i "bitni" ljudi su pobjegli iz Vukovara prija pada. Pitnje je tko im je dao informaciju, te zasto je JNA ostavila prazan prostor prema Bogdanovcima za bjezaniju, "odabranih" naravno?? Kada sam kod Bogdanovaca, znamo da od sela nista nije ostalo, te se pitam, a Bogdanvci su na visoj koti od Nustra, zasto je neprijatelj ostavio Nustar, ili Marince? Za sjeme, ili je bio impresioniran Frankopanskim vodom? Iz Osijeka su ljudi, nakon pad Vukovara, ili pobijegli, ili evakuirani, te je grad bio prazan!!?? Danas je obrana bila snage brigade, a za deset godina ce vjerojatno vec biti i snage divizije ..... sve to vodi pogresnom i olakom shvacanju rata, a sto ce se olupati o glavu.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:20 18.12.2018.

mikolčeviću jel su optužnice za silovanje još u ladici ili je već zastara?

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:25 18.12.2018.

a kako se zvao onaj sa minobacačem, koji je pogodio svoju kuću? sa ženom se nije razgovarao par godina, jer je bila uvjerena da je on baš nju gađao, kako bi se je riješio, i nastavio živjeti sa konobaricom... jel živ taj čovjek još?

VL
Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
16:32 18.12.2018.

gotovo sva sela i mjesta u Slavoniji i Baranji su pali zato jel ih je branilo 20 do 50 branitelja,za Vukovar koji je branilo oko 2000 tisuće ljudi,srbi su slomili zube a za Osijek sigurno nikad ozbiljno nisu mislili zauzett iako su bili vrlo blizu tj. u mjestima gdje je bilo puno srba prije rata,istočno, južno i sjeverno od Osijeka

VL
Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
09:45 18.12.2018.

Hrvatski vojnici obranili su jedino HDZ, jer da nije te pljačkaške organizacije bilo, ne bi nikad bilo ni rata.

VL
Avatar Radojica
Radojica
13:08 18.12.2018.

Hehe, pa ovo je nadmašilo lažljive priče iz partizanske epopeje. Pričali mi oficiri JeNeAje sa lica mesta : posle pada Vukovara iz pravca Osijeka i Vinkovaca se u vazduhu mogao osetiti STRAH.

VL
PA
PainKiller
10:52 18.12.2018.

Ponosan sam na oca što je sudjelovao u ovoj akciji, ali mislim da on prezire svaki dan proveden u obrani Hrvatske jer sam ja danas kao i 80% mojih prijatelja otišao. Za što su se borili, za što su ginuli? Za kriminal i korupciju, za praznz i osiromašenu državu. Sramota.

VL
BA
badza
10:43 18.12.2018.

Opet će neko sranje u " lijepoj " ,pa ovim tekstom odvraćaju pažnju javnosti.

VL
GB
goran.brodsky.3
14:06 18.12.2018.

Ha, ha, ha... Ovo me podsjča na veličanstvenu bitku za "oslobođenje" Varaždina(od koga, od ćega???) u kojoj su poginula... dva civila;ne zna se kako

VL
AE
Aedes2017
12:01 18.12.2018.

Obranili Osijek ??? Na Biljskoj cesti su stražarili pijanice iz Podravlja i malo ,malo krali preostalo gorivo s Petrolove pumpe.Trvrđavica nije nikada ozbiljno napadnuta a naročito u smislu ,,napada na grad,,.Četnici su lokali u ,, Činge lingi čardi,, .Pasivno su rušili grad i mrcvarili civile.Za protoudar nije bilo snage niti političke konstalacije.

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
10:35 18.12.2018.

kakav je ovo vic...joke!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.