Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Veterinarska inspekcija u nadzoru privatnog zoološkog vrta u Zatonu Obrovačkom

Afrički noj nije imao pola krila, iz rane mu je curila je krv, a majmun je bezvoljno sjedio u malo hlada koji je uspio pronaći, ispričala nam je turistica
31. srpnja 2017. u 19:12 2 komentara 1253 prikaza
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/2

U privatnom zoološkom vrtu u Zatonu Obrovačkom u tijeku je inspekcijski nadzor, potvrdili su nam iz Ministarstva poljoprivrede.

– Nakon provedenog inspekcijskog nadzora i utvrđivanja svih okolnosti, veterinarska inspekcija poduzet će upravne mjere s ciljem otklanjanja možebitnih nesukladnosti, sukladno odredbama Zakona o veterinarstvu i Zakona o dobrobiti životinja – stoji u njihovom odgovoru.

A imaju li kakva saznjanja što se događa u zoološkom vrtu u sklopu restorana Anita u Zatonu Obrovačkom, Ministarstvo poljioprivrede upitali smo nakon alarmantne dojave.

– Stali smo da kupimo pecivo, ugledala sam taj zoološki vrt i ušla unutra. Ulaz ne naplaćuju, umjesto toga možete dati dobrovoljni prilog, piše da je za hranu. Nikad nisam do sada vidjela takav užas, životinje u malim kavezima, na betonu i suncu, uz samu cestu. Rijetko koja ima hlada, a i voda im nedostaje – ispričala nam je turistica (podaci u redakciji). Kaže, jedino su domaće životinje izgledale malo bolje.

Prihvatilište Ruščica Prihvatilište u Ruščici “Sigurna kuća” za životinje iz divljine

-- Nojevi nemaju perja, mlada lisica hodala je gore-dole po kavezu. Afrički paun bio je bez pola krila, iz rane je curila krv. A nikoga nije bilo u blizini, nitko ih nije obilazio da mu pomogne – rekla je, dodajući da je najviše pogodio majmun.

– Zavukao se u jedan dio kaveza u kojem je bilo malo hlada, nije reagirao kad sam ga zvala, potpuno bezvoljan. Njega sam i slikala. Kako je moguće da te životinje tako žive, pa zar se nitko o njima ne brine, nitko ne reagira? – pitala nas je.

Na stanje u istom zoološkom vrtu još prije sedam godina reagirali su i Prijatelji životinja. Ukazivali su na loše uvjete u kojima se drže životinje, slali prijave inspekcijama. U to vrijeme govorilo se i da zoološki vrt nema dozvolu. Ima li je sada i kontrolira li veterinarska inspekcija uvjete u njemu i kako postupaju sa životinjama te kad su posljednji put bili u nadzoru, pitali smo Ministarstvo poljoprivrede. Odgovore još uvijek čekamo.

Zlostavljanje životinje Privezao psa za automobil i vukao ga po cesti, inspekcija podnosi prijavu
SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Avatar koko_šanel
    koko_šanel:

    Kakva tuga i jad... Kako je moguce da ovo prolazi? Hajde da vidimo te zoloske koji nisu prosli inspekciju... Sirote te zivotinje.

  • irenajordan95:

    Trebalo bi sve,ama bas sve zoo vrtove kao i cirkuse ukinuti i strogo zabraniti,zivimo u 21 st.i i nismo divljaci te ako ne vidimo egzoticne zivotinje uzivo pa sto onda,?Sav taj jad koji zivotinje ispastaju radi zadovoljstva covjeka je uzasan,nesavjestan i barbarski.