Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u škabrnji

Veljko Kajtazi: Osobno ću tražiti ostavku načelnika Škabrnje

'16.09.2011., Zagreb - Veljko Kajtazi kandidirati ce se na parlamentarnim izborima. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
09.05.2012.
u 16:42

Luka Škaro nije ispunio svoje obećanje kako će cjelovito izvješće o tim događajima nadležnim institucijama uputiti početkom ovoga tjedna – kazao je Kajtazi

Predsjednik saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin zatražio je da o problemu povezanom s događajima u Škabrnji, koju su romske obitelji napustile zbog prosvjeda mještana, progovori u petak na plenarnoj sjednici Sabora te je najavio da će Odbor o tome raspravljati na posebnoj tematskoj sjednici koju će organizirati idući tjedan. Zastupnik romske manjine Veljko Kajtazi prvi je zatražio da se na posebnoj tematskoj sjednici raspravi i osudi događaje u Škabrnji.

– Osobno ću tražiti ostavku načelnika Škabrnje Luke Škare zbog njegovih sramotnih istupa. Nije ispunio svoje obećanje kako će cjelovito izvješće o tim događajima nadležnim institucijama uputiti početkom ovoga tjedna – primijetio je Kajtazi, a s njime se složio i Furio Radin. Na tematsku će sjednicu, rekao je Radin, biti pozvani predstavnici Roma, lokalnih vlasti u Škabrnji te državnih institucija kako bi se dobio jasan pregled svega što se događalo.

– To se ne smije zaustaviti samo na razini rasprave nego će najvjerojatnije ići u smjeru osnivanja povjerenstva koje bi trebalo poduzeti nešto konkretno u pogledu sanacije situacije koja može eskalirati u drugim dijelovima zemlje. Etnički sukobi zahtijevaju ozbiljan pristup jer su mnogo opasniji nego što izgleda na prvi pogled – smatra Radin.

HNS-ov Boris Blažeković rekao je kako Odbor mora utvrditi da su apsolutno nedopustivi svi ksenofobični ispadi, poput ovoga u Škabrnji, a i ostali su članovi zatražili da Odbor ne čeka tematsku sjednicu nego da odmah snažno reagira. Ruža Tomašić iz HSP-a dr. Ante Starčević predložila je da se ipak pričeka s reakcijom jer "svaka priča ima tri strane – jednu, drugu i istinu."

– To su u ovom trenutku Romi, sutra mogu biti Srbi, prekosutra Talijani. Incidenti iz Škabrnje mogli bi eskalirati i u nekim drugim dijelovima Hrvatske, što dokazuje i najava osnivanja stožera za obranu Like od Roma – rekao je Blažeković.

Komentara 16

C5
c54t21q2
17:43 09.05.2012.

Mene zanima zasto taj kajtazi javno ne progovori i osudi kriminalne djelatnosti njegovih sunarodnjaka koje cine vec duzi period sirom Hrvatske!? Nitko u Hrvatskoj nema nista protiv roma zato sto su romi nego zato sto njih vecina prave kriminal.

C5
c54t21q2
17:47 09.05.2012.

Kajtaziju i njegovim sunarodnjacima trebalo bi biti jasno da svojim postupcima saaaami provociraju.Bolje bi bilo malkice spustiti loptu i istini pogledati u oci.Kriminalce nitko posten ne zeli za susjede a....praviti nuzdu na otvorenom nije ni lijepo a ni zdravo za okolinu.

BS
bstrabi2
17:15 09.05.2012.

Veljko Kajatezi.Tko si ti da smenjuješ gradonačelnika Škabrnje?Pa Škabrnja je ponos Hrvata.I Gradonačlnik.Je zat i postavljen da vodi brigu o gradu,a tebi ako se to ne sviđa.Vrati se na kosovo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije