Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Ravče

Veliko nevrijeme na zadarskom području, pijavica potrajala desetak minuta

Pijavica
Foto: Đani Sikirić/Crometeo
1/2
26.07.2015.
u 15:37

Crometeo član Đani Sikirić svjedočio je oko 13 sati prelasku pijavice preko autoceste kod Ravče.

Protekle noći i jutra preko većeg dijela zemlje premještala se hladna fronta, a najviše je utjecala na vremenske prilike na sjevernom Jadranu, međutim fronta nije zaobišla ni neke dijelove Dalmacije.

U ranim jutarnjim satima niz olujnih oblaka razvio se na širem zadarskom području. Osobito jako nevrijeme zahvatilo je zadarsko zaleđe gdje je u samo sat vremena u ranu zoru mjestimice palo više od 50 litara oborine po metru kvadratnom, javlja Crometeo.hr

U ranim popodnevnim satima slabo izražene grmljavinske nestabilnosti javile su se u Zabiokovlju. Crometeo član Đani Sikirić svjedočio je oko 13 sati prelasku pijavice preko autoceste kod Ravče.

Pijavica se pojavila na graničnom području s BiH, a potrajala je desetak minuta.

U svom donjem dijelu, pri dnu, pijavica je stvorila kovitlajući stupac pun prašine i lišća, no preko autoceste je prešla brzo pa srećom nije stvorila probleme u prometu.

>>Pogledajte kako izgleda nedjeljno jutro u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 2

IV
Ivanveliki
15:48 26.07.2015.

Obzirom da zbog zatopljenja ulazimo u tropski pojas , nisu li pijavice zapravo mala tornada samo ih mi nazivamo pijavice?

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
16:17 26.07.2015.

I to je veliko nevrijeme??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije