Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG KORONAKRIZE

Velika hrvatska putnička agencija na mukama: Otpuštaju 132 radnika i reduciraju usluge

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.07.2020.
u 08:06

Nakon kraha Generalturista i Kompasa, u teškoćama i treća putnička agencija

Nakon kraha Generalturista i Kompasa, teškoća ima i Atlas, jedini preostali od negdašnje velike trojke. Neslužbena vijest o otkazima krenula je iz dubrovačke ispostave, ali ni uprava ne taji što se događa.

"Putnička agencija Atlas plus d.o.o. pokrenula je opsežan proces optimizacije poslovanja i restrukturiranja, no nastavlja s radom te će svojim gostima i partnerima nuditi uži portfelj proizvoda i usluga", stoji u priopćenju, a kao glavnog krivca za probleme apostrofira se pandemiju. Atlas će realizirati sve već ugovorene i prodane aranžmane, a u idućoj će godini nastaviti s programima "Krstarenja Jadranom" i "Ture i grupe" s garantiranim polascima, a zadržava i segment "Shorex".

No, 132 atlasovca to neće dočekati. Čeka ih raskid ugovora, a nakon toga i zakonske otpremnine. Svi će do tada dobivati punu plaću. – Atlas dugi niz godina nije uspio pronaći održivi poslovni model. Ovo je prilika za dubinske promjene. Zbog vanjskog udara, na tržištu se događaju tektonske promjene koje će promijeniti krvnu sliku cijele industrije. Žao mi je što restrukturiranje uključuje i otkaze većem dijelu zaposlenika, no o njima se brinemo najbolje moguće, a poštujemo i sve obveze prema gostima i partnerima. Moramo uvesti novi poslovni model da bi se Atlas iduće godine mogao fokusirati na ono što može raditi najbolje – kaže Lovorko Mamić, predsjednik uprave Atlasa plus d.o.o.

Ključne riječi

Komentara 10

DE
DeepState
08:29 29.07.2020.

Čim je to uzeo Agrokor, znalo se koji će to biti "održivi model poslovanja" , sa prelaskom na "zrcalna društva" Atlas plus, dok stari Atlas je vjerojatno ostavljen sa multimilijunskim dugovima i jamstvima za kredite. Naravno kao cherry on top tu je i nezaobilazno prezime Mamić

Avatar Sandinista
Sandinista
08:27 29.07.2020.

Još jedna u nizu tužnih privatizacijskih priča. Turistički gigant koji je u vrijeme socijalizma imao preko 1300 zaposlenih je političkom voljom Vrhovnika završio u rukama "istaknutog iseljenika" koji ga je očerupao, rasprodao nekretnine a zatim prodao. Ali takve stvari ne zanimaju prosječnog Hrvata, njemu je važno tko će na proslavu u Knin a tko u Grubore.

DU
Deleted user
10:03 29.07.2020.

Kome to treba uopce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije