Veliki lanac povlači sladoled u kojem je otkriven nedozvoljeni pesticid
Otkrivena je prisutnost pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u proizvodnji METRO CHEF Lemon Sorbet sladoleda
Komentari 14
Ne treba ga bacati, mogu ga ja preuzeti, ne smeta mi etilen oksid.
Pa izgleda vama Croatia nalik kante za smece? Svakih nekoliko dana salmonela, bakterija, pesticid....
To bi značilo da u tom sladoledu ima limuna koji je tretiran previše s tim pesticidom. Da baš ima limuna u bilo kojem obliku gotovo da ne vjerujem.
Etilen oksid imate I u maskama al Nema veze….maske vas stite od Covida. Haha
Samo me zanima tko je dopustio prodaju proizvoda bez testiranja, lupit mu takvu kaznu da mu bude muka
A ja sam baš taj slasno lizao. I što ću sad, tužit njemačku državu...angažitrat Nobila ili Čeda Prodanovića sa sve Jadrankom Sloković???
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Piše da samoinicijativno povlače taj sladoled. Što to znači "samoinicijativno"? Ako ga povlače samoinicijativno, kako su oni ustanovili opasnu supstancu u aditivu? Ili je opasnu supstancu pronašlo Ministarstvo poljoprivrede? Tko je pronašao opasnu supstancu? Ako je slučajno pronašlo Ministarstvo poljoprivrede, onda se ne može dogoditi da Metro samoinicijativno povlači proizvod. U tom slučaju Ministarstvo poljoprivrede "nalaže" povlačenje i dijeli sankcije a ne da Ministarsvo poljoprivrede nađe opasnu supstancu pa onda, eto, Metro na temelju toga što su ovi pronašli, oni samoinicijativno povlače proizvod. Kao da im je ostavljena mogućnost da niti ne povuku iz prometa taj proizvod, ali eto, savjesni su pa ga samoinicijativno povlače. Nije jasno o čemu se tu radi i da li se zna tko kosi a tko vodu nosi? Čija je zadaća pronalaziti nepravilnosti, tko izdaje naloge za povlačenje poroizvoda i tko dijeli sankcije? A zašto se kod nas često pronalaze nepravilnosti? Zato što se počiniteljima ne dijele drastične kazne. U sektoru prehrane, inspektori bi trebali učestalije vršiti kontrole prehrambenih proizvoda i tako doprinjeti da se stanovništvo manje truje, pa ako treba uključiti daleko veći broj inspektora, ali onda se moraju vidjeti rezultati rada tih inspektora. Postoji mogućnost da na policama ili hladnjacima ima još proizvoda za koje postoji mogućnost da sadrže supstance koje štete zdravlju ljudi, ali tko će zagrepsti malo dublje?