Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Velika životna ispovijest najbogatijeg ministra u Plenkovićevoj vladi

20.05.2018.
u 00:00

Ministar uprave Lovro Kuščević namjerava digitalizirati Hrvatsku da ljudi više ne obilaze šaltere

Ministar uprave Lovro Kuščević, Bračanin, najbogatiji je ministar u Plenkovićevoj Vladi. Uvijek je ležeran, kao da ga nimalo ne brinu afere koje potresaju Hrvatsku, ali ni najavljeni referendumi koji bi dodatno mogli uzdrmati političku scenu.

Počelo je prikupljanje potpisa za dva referenduma. Vjerujete li da će Željka Markić uspjeti?

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo Uprave napravit će sve što je potrebno, govoreći u tehničkom smislu, da bi se ovo prikupljanje potpisa odradilo u skladu s hrvatskim zakonima i Ustavom Republike Hrvatske. Ministarstvo je već u nedjelju službeno na svojim stranicama te u Narodnim novinama objavilo broj birača u Republici Hrvatskoj i koliko je potpisa potrebno prikupiti da bi se uopće mogao raspisati referendum. Dakle, 13. svibnja u 0:00 imali smo 3,747.409 birača i potrebno je prikupiti 374.740 potpisa. Hoće li ove referendumske inicijative prikupiti dovoljan broj glasova, ne znam. Procedura je jasna, ako se prikupe, predaju se Hrvatskom saboru koji ima pravo zatražiti mišljenje Ustavnog suda o ustavnosti referendumskog pitanja. Budući da je riječ o složenom pravnom pitanju, koje uključuje međunarodnopravni element te pitanje zaštite temeljnih ljudskih prava, smatram da konačni sud o raspisivanju referenduma ipak mora donijeti Hrvatski sabor i Ustavni sud i njima prepuštam takvu odluku.

>>Cijeli intervju pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Nova era britanskog imperija

>>Večernji pressing by Igor Štimac: Proslavljeni reprezentativac vodi talk show na Večernjem TV-u i Sportskoj televiziji

>>Davor Ivanković: Može li nekoliko gnjevnih milijunaša prvi put srušiti Vladu

 

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
08:15 20.05.2018.

sve je uzalud... ...par tisuca vodecih politicara koji zive u zagrebu ce jos dugo dugo godina "upravljati" hrvatskom na sebi svojstven nacin.... ...hrvati ce iseljavati sve vise i vise ...broj blokiranih ce rasti ...laprdat ce se o turizmu ...kuscevic ? takvih politicara ima u hrvatskoj koliko i biraca ...bogatstvo sto je bogatstvo ...je li mu bogatstvo da najobicniju predstavku nije u stanju rijesiti 5 godina...mozda je skrt potrositi papir

LU
Lujo123
07:45 20.05.2018.

ako bu vlada napravila sve u skladu s Ustavom mora pdmah uhititi vojka iz Rijeke koji na bezobrazan i otvoren način krši Ustav. Ako to ne napravi znači da i vlada krši Ustav i netko bi i iz vlade trebao biti sankcioniran, a budući da čitava vlada zna za ovu svinjariju tada su svi odgovorni. Predsjednica se je zaklela kak će jamčiti provođenje Ustava, ali i ona šuti. Drugim riječina vlast je suspendirala Ustav i nalazimo se u stanju DIKTATURE!

M3
Miške 3
05:28 20.05.2018.

A kako glasi ona uzrečica za hobotnicu i Bračanina?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije