Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan ubijen

Velika pljačka aviona u Tirani: Maskirali se u vojnike i pobjegli s milijunima eura

avion
Reuters/PIXSELL/Ilustracija
10.04.2019.
u 07:07

Radi se o novcu koji strane banke iz Albanije prebacuju u Beč, a u posljednje tri godine dogodile su se najmanje dvije slične pljačke

Trojica muškaraca opljačkala su u utorak zrakoplov Austria Airlinesa u trenutku kada se spremao poletjeti iz Tirane za Beč, a jedan od pljačkaša je ubijen, objavila je policija.

Po lokalnim medijima, vrijednost ukradenog novca procjenjuje se na između 2,5 i 10 milijuna eura.

Radi se o novcu koji strane banke iz Albanije prebacuju u Beč, a u posljednje tri godine dogodile su se najmanje dvije slične pljačke.

Tijekom večeri, policija je objavila da je privela četvoricu muškaraca na ispitivanje.

Trojica pljačkača preobučenih u vojnike ušli su na aerodrom Majka Tereza na ulaz rezerviran za vatrogasce i pokrali novac za vrijeme njegova ukrcaja u avion. Policija je krenula u potragu za njima i jednog je ubila.

Glasnogovornica Austria Airlinesa Tanja Gruber rekla je da putnici i posada ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti.

Video: Pokušaj pljačke

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dzambo
dzambo
08:07 10.04.2019.

...''Radi se o novcu koji strane banke iz Albanije prebacuju u Beč...''....to ''mora'' da je % za neplacanje poreza...pa covjece sve strane Banke su toliko iskoristile sve ama bas sve nove drzave nastale od '90-tih...taj poligon za zaradu takvu nijedan ''teren'' nije im pruzio u zadnjih 500 god. sto ti znaci prec iz Komunizma na Kapitalizam...''domacima'' ostaje nezavisnost....a stranci kupe ono najvaznije...e to ti je dobitna kombinacija...

DU
Deleted user
18:11 10.04.2019.

Pa da, izabereš kao putnik ‘sigurnu kompaniju’ iz poštene zemlje i neznaš na čemu sjediš, novac, oružje, droga...Pitanje da li su i piloti znali što prevoze?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije