Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela priznanja

Večernjakova domovnica za najbolje u dijaspori

Večernjakova domovnica
09.03.2014.
u 16:30

Najprestižniji društveni i humanitarni događaj među hrvatskim iseljenicima

Zvijezde iz hrvatskog iseljeništva zablistale su u subotu na Večernjakovoj domovnici, najprestižnijoj hrvatskoj iseljeničkoj dodjeli nagrada za koju se tražila karta više. Domovnica je i ove godine u bogataški gradić Bad Homburg dovela neka od najpoznatijih imena iz svijeta sporta, glazbe, glume i showbizza, naravno onog hrvatskog iseljeničkog.

Večernji list je stvorio Domovnicu, hrvatsko iseljeništvo je živi

Večernjakovu Domovnicu je prije osam godina utemeljio urednik Inozemnog izdanja Večernjeg lista Stipe Puđa, a Hrvati u iseljeništvu je žive, čitatelji Večernjeg lista, svojim glasovima svake godine u Kongresnu dvoranu u Bad Homburgu dovode poznata lica iz svijeta sporta, glazbe, glume i showbizza.

Večer je počela iščekivanjem, blagim nestrpljenjem nominiranih koji su ušli u samu završnicu izbora. Voditelji Irena Pavić i Silvano Gospodarić su prije same dodjele skrenuli pažnju prepunoj dvorani gostiju na hvale vrijednu humanitarnu akciju gradova Bad Homburga i Dubrovnika te dobrotvorne udruge Kroatienhilfe koji su uz potporu Večernjeg lista organizirali humanitarni koncert (pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića) za zakladu Hrvatska bez mina.

O Zakladi je govorila njena predsjednica Đurđa Adlešić, a o samoj akciji gradonačelnici Bad Homburga Mihael Korwisi i Dubrovnika Andro Vlahušić.

Predstavljena je i humanitarna udruga fra Mladen Hrkač. Udruga pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Neka vam ova nagrada bude na ponos jer je ona dokaz da ste očuvali svoj identitet

Večernjakova domovnica gradi most iseljeništva i domovine. Polako, uporno, strpljivo, stvarajući neraskidivu nit koja povezuje ove dvije domovine. - Svi nagrađeni večeras, ali i proteklih sedam godina, te svi vi koji ste se večeras okupili a dolazite iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Belgije, Kanade i drugih europskih i prekooceanskih zemalja ste u svojim sredinama prepoznati kao vrijedni, čestiti i uspješni ljudi. Uistinu je impresivno vidjeti kako ste očuvali svoj hrvatski identitet istodobno poštujući i voleći zemlje u kojima živite i koje također smatrate svojima – rekla je Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate u iseljeništvu i pokroviteljica ovogodišnje Večernjakove Domovnice.

Glamurozne haljine

U drugom dijelu večeri voditelju Silvanu Gospodariću pridružila se Davorka Tovilo. Ova je noć u Bad Homburg dovela i jednu od trenutačno najpopularnijih modnih dizajnerica u Hrvatskoj Aleksandru Dojčinović čije su haljine nosile manekenke, pjevačice i novinarke. Među svima njima, ipak se isticala majka prijateljstva gradova Bad Homburga i Dubrovnika Olga Stoss. Iako je je već u osmom desetljeću ova žena pazi i na najsitniji detalj svog izgleda, ali i Domovnice.

Perfekcionistica po naravi, ništa ne prepušta slučaju. Domovnica mora, kaže, biti savršena. I savršena je, pogotovo onima koji su njome nagrađeni.

>> Večernjakove domovnice otišle popularnim Hrvatima u iseljeništvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije