Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Varaždinci: Nije opasno, u ovom se gradu osjećamo sigurno

'12.05.2010. Gunduliceva ulica, Varazdin - Gradjani se osjecaju sigurni na varazdinskim ulicama Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
12.05.2010.
u 18:10

Policija jučer objavila da je stanje sigurnosti u Varaždinu od početka godine zadovoljavajuće. No policija treba više kontrolirati prostor oko osnovnih škola, kaže ravnatelj 2. osnovne, Ivan Cikač

Mirni smo, nema kriminala, pljački, ubojstava. Varaždin je ugodan grad. Noću previše i ne hodamo ulicama, no nisam čuo za neke ozbiljnije probleme. Ovo je u biti mali grad, ispričao nam je Davor Jug, šetajući u podvečerje sa suprugom i djetetom.

S njim se slaže i Biserka Oštrek. Kaže da nema razbojstava.

– Ima tih grupica mladića, no nije to kao u Zagrebu. Samo se bojim da ne bude dugo – kaže gospođa Oštrek, no njena kći, srednjoškolka, dometnula je da tučnjava među mladima ima, puno više nego što to dopre do javnosti.

Najčešći je problem alkohol, a na to je jučer na sjednici Gradskog vijeća za komunalnu prevenciju upozorio Vladimir Cikač, ravnatelj 5. osnovne škole.

– Oko osnovnih škola stalno se remete javni red i mir. Mladeži su škole navečer i vikendom često polazišna točka. U ponedjeljak nekoliko sati čistimo slomljene boce nakon njih. Trebalo bi pojačati policijske ophodnje – kaže Cikač.

S njim se složio i dogradonačelnik Slobodan Mikac.

– Na 2. osnovnoj smo napravili rasvjetu i videonadzor, pa su se preselili u drugi ugao dvorišta, gdje nema rasvjete. Ja mislim da nema tko što raditi oko škole za vikend, posebno noću. Treba probati zaključavati prolaze. Ovo je igra mačke i miša – kaže Mikac, a Marijan Bakulić, pročelnik za komunalni sustav, dodaje da se ništa neće postići dok policija fizički ne kroči među njih.

Darko Blaži, načelnik Policijske postaje Varaždin, pak, okupljenima je rekao da je stanje sigurnosti u Varaždinu od početka godine zadovoljavajuće.

– U siječnju je bilo puno kaznenih djela, ali to je zbog obrade slučaja krađe 40 bicikala – kaže Blaži i dodaje da droge u gradu ima, ali policija i rješava takve slučajeve.

Opći kriminalitet je, kaže, na razini proteklih godina. U prometu je, pak, od početka godine poginulo dvoje, no nije bilo prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

– Pratimo i računalni kriminalitet i prijetnje preko Facebooka – kaže.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
vesssna
10:47 17.05.2010.

Pa dagi moji Vraždinci, neki se u ovom gradu moždai osjećaju sigurno. Ali želim se osvrnuti na neke nemile događaje koji su posredno htjedoh to ja ili ne pogodili i moju obitelj. Baš me zanima, tu lijepo u članku piše, dasu pred 2. osnovnom postavili rasvjetu i kamere, a djeca su otišla van vidokruga tih kamera zašto se tu nešto ne poduzme??? Mislim, opijaje do besvjesti iza sportske (mislim na dvoranu kod 2.osnovne) dvorane, gdje gotovo svaki dan je skupina klinaca od 10 pa do 17-18 godina nikome ne pomaže, a dane pričam o nemilim događajima koji su se sada desili. Tek sada nakon što su umrle naše curesa strukovne izlazi tima za pomoć u kriznim situacijama je su se cure navodno same ubile. A gdje je taj tim bio do sada pitam ja vas, što se radilo kad je umrla cura u ožujku (išla je na MEC), gdje je bio kad se curaod 15 godina pokušala ubiti (isto ide na MEC) i kaj vi to pratite na fejsu kad naša djeca (isto prvi srednje) na profile stavljaju slike izrezanih ruku žiletima , a klinci iz razredima (na žalost većina) komentira kak je to supe itd, itd (ne želim ih imenovati jer ih poznam). Ono daje Vraždin grad glazbe baroka i cvijeća, to još i stoji ali da je gradprijatelj djece e s time se debelo ne slažem. Samo se blebeće o pojačanim policijskim kontrolama, o video nadzorima i kaj ti ja znam, ali ljudi moji djeca su prefrigana, pa neće oni cugati pred kamerom , o čemu vi pričate? i kaj ste sad dobili? sad je kakti postavljen video nadzor, a rezultat je dvije mrtve maturantice!! jer se ne cuga više u gradu, nek se fino ide na Dravu!! Dakle o čemu pričamo i molim lijepo neka mi netko odgovoi kakve su konkretne mjere koje grad u suradnji s policijom, roditeljima,osnovnim i srednjim školama misli poduzeti, da se takve tragične stvari više ne događaju??? želim vam ugodan dan tko god pročitao moj komentar, pozdrav

Avatar ludi kekec
ludi kekec
14:30 21.05.2010.

@ vesssna svatko ima pravo raspolagati svojim životom. Ako je nekome nepodnošljivo teško, iz bilo kojeg razloga - ima pravo ubiti se. Naravo da to nije lijepo, ali to je izbor svakog pojedinca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije