Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravomoćno

Vesni Bosanac četiri mjeseca zatvora, uvjetno godinu dana

'06.05.2013., Zagreb - Imenovanje ulice po bivsem ministru zdravstva Republike Hrvatske Jurju Njavri. Ulica se nalazi u dijelu naselja Blato u kojem su parcele dodijeljene hrvatskim braniteljima i cla
'Luka Stanzl/PIXSELL'
07.08.2013.
u 20:28

Donijela je odluku da se djelatnicima s ugovorom o djelu u bolnici dio plaća isplaćuje preko fiktivnih putnih naloga

Bivša ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac pravomoćno je osuđena na četiri mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana. Presudu je donio Županijski sud u Vukovaru 18. travnja 2012. Vesna Bosanac je, s tadašnjim blagajnikom bolnice Damirom Rutkom, osuđena jer je donijela odluku da se djelatnicima s ugovorom o djelu u bolnici dio plaća isplaćuje preko fiktivnih putnih naloga. Općinsko državno odvjetništvo 2006. podignulo je optužnicu, da bi 24. siječnja 2012. Općinski sud donio i prvu presudu. Oboje su proglašeni krivima, a Bosanac je bila osuđena na osam mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine, a Rutko na šest mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine.

– To nije istina. Ne zanimaju me te priče jer imam drugih obveza – rekla je dr. Vesna Bosanac kada smo je zamolili za komentar presude. I dalje ne želi komentirati riječi vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe, koje je tajno snimila vijećnica Marija Budimir, da zna za presudu i da će zgaziti Vesnu Bosanac.

– Mogu samo reći da sam nakon informacija koje sam dobio kao saborski zastupnik zatražio od Ministarstva pravosuđa odgovor – rekao je Sabo. Neslužbeno doznajemo da se presuda odnosi na vrijeme nakon mirne reintegracije, kada je zaposlenicima na područjima od posebne državne skrbi isplaćivana uvećana plaća. Zaposlenici bolnice za slučaj ne znaju ili ne žele o njemu govoriti, a šuti i Županijski sud u Vukovaru. Večernji je prije mjesec dana od predsjednika suda zatražio uvid u presudu, ali do danas nije dobio odgovor. 

>> Poruka Vesni Bosanac na fejsu: Ne daj se, legendo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije