Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE UŽIVO
Povratak na članak

Plenković o presudi: 'Tadašnji državni vrh Srbije je nedvojbeno suodgovoran'

Na otvorenom dijelu sjednice raspravljat će se o 24 to​​​​​​​čke.

Komentari 35

PU
Pukovnik
11:19 23.11.2017.

Čemu smo stvorili državu ako je ovi uništavaju jer je iseljavaju i tjeraju u bankrot? Nije jedini oblik rata oružani napad. Ovo što se radi je puno perfidnije, pokvarenije i efikasnije. Mi smo izgubili (ili ćemo izgubiti) više od 10% stanovništva. To ni jedna agresorska vojska nije uspjela. Uništiti vlastitu naciju zbog krađe, fotelje i uhljebljena.

VL
AN
ante94
10:17 23.11.2017.

Drž'te džepove stižu novi uhljebi!

VL
AD
adrad
10:08 23.11.2017.

Pozdravljam novi Zakon, ali stava sam da branitelji nisu najveći prioritet u Hrvatskoj. Prije njih su svakako mladi i radna mjesta za njih. Oni su ti koji će se odužiti braniteljima, ali tek kada im se osigura posao i poštena plaća. Dizati kredite za začepiti usta branitwljima nema smisla.

VL
MA
mar06mir
11:49 23.11.2017.

Stvarno? Po cemu si to mogao zakljuciti Plenkovicu? Blago nama uz tako bistre politicare.

VL
VJ
vjekoslavkatalina
11:51 23.11.2017.

e moj Plenkovicu koje suhoparne odgovore ti dajes bez nekih vidljivih emocija...tipicni ne hrvatski birokrat vec briselski koji daje odgovore samo eto da nesto kaze medijima o tom pitanju...odgojili su tebe bezlicni europski birokrati to se vidi iz neba..

VL
SA
sani1
10:39 23.11.2017.

Hmm...novi zakon o braniteljima i odmah novo zaduženje. Ima li tu kakve veze? Ma kakvi!

VL
ST
stefj
10:12 23.11.2017.

Nakon što je jučer oporba uspješno sabotirala raspravu o proračunu, vlada je sad mirna. Sve će im proći, bez ikakve smislene rasprave, bez smislenih amandmana... Nagori su novinari, vidite da nema niti jednog članka o najbitnijem dokumentu koji nam pokazuje gdje i kako idemo. Umjesto konstruktivnih kritika i amndmana, dobili smo lupanje po klupama, političke govore pune dosjetki i gluposti, uz standardna vrijeđanja, prepucavanja i sl... Što mislite, koliko je ljudi gledajući ovo jučer, odlučilo otići odavde? Ma 2/3 zastupnika ne zna niti čemu proračun služi, a kamoli da nešto može i želi raspravljati o njemu... Nakon što su bili najgora vlada u povijesti, izgleda da su se promovirali u najgoru oporbu u povijesti... Ma treba bježat odavde, glavom bez obzira, pa kome ja to dajem preko 2/3 svojih primanja? Za što?

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
11:57 23.11.2017.

Da plenki i ostali dezerteri nisu pobjegli 91 gdje bi nam bio kraj.

VL
GU
gudu
12:51 23.11.2017.

Ma sve lepo sve nas popalite, na vrbe tj vešala pošaljite, zabranite nam ulaz u Hrvatsku, trujte nas vocem i povrcem koje jedemo iz IDEA prodavnica, da pravoslavci ne postoje već samo katolici.

VL
DU
Deleted user
10:48 23.11.2017.

Plenkovicu,uskoro ce presuda sestorki Herceg-Bosne.Sto je njhova Domovina za njih ucinila, osim sto je preko izdajnika Mesica filovala haski sud dokumentima. Pa nisu oni krojili ratne planove u BiH,vec Zagreb.Da li ce biti saslusan krivokletnik Mesica?Kako su britanski novinari usli u najpovjerljivije dokumente u Ured Predsjednika? U Haagu se braco i sestre brani hrvatski interes,a ne oni jadnici.Za njih cemo mi lako.Ovakvom politikom doci ce do potpunog unistenja Hrvata u BiH.Znate li sto to znaci za drzavu koja po dubini na mjestima nema 20 kilometara teritorije?A ima vise od 1000 kilometara granice prema Srbima i islamistima. Povijest ne pamti toliki macehinski odnos jedne zemlje prema svom narodu!Pocev od Daytona,kojeg nam je Tudjman nametnu,preko 160 izmjena istog na koje je Hrvatska presutjela,a cesto i aplaudirala. Plenkovic pozabavi se nasim interesima u Haagu,Mladic nije nasa briga. Hoce ova presuda sto promjeniti- nece! Srbi ce i dalje guditi po svome,umjesto Obilica imat ce Mladica!

VL
DU
Deleted user
10:35 23.11.2017.

Plenkovic sto ces za koji dan kad se isto dogodi Herceg-Bosanskoj sestorki? Zadnje sto je u interesu Hrvatske je podrivanje polozaja Srba u BIH,jer se time posredno atakuje i interes hrvatskog naroda u BIH.Ne treba se veseliti ovim presudama,one nisu u interesu pomirenja,u BIH se opet naveliko kuha.I dao Bog da ne pukne. Bojim se da nitko u Zagrebu nije svjestan obima velikobosnjackog nacionalizma,ciji su apetiti sve veci,a ova presuda ce tome jos doprinijeti.Prlica ce osuditi zahvaljujuci pokojoj izjavi predsjednika Tudjmano,o tzv. "podebljanju hrvatske kifle",a islamiste nitko nece pitati za 160 000 Hrvata kojih vise nema u Travniku,Kaknju,Kresevu,Fojnici,Kraljevoj Sutjesci,Bugojnu,Konjicu,Jablanici? Nitko ih nece pitati za logore u istocnom Mostaru,Konjicu,Bugojnu,Travniku. Za silovanje,masakrirane,porobljene,popaljene. Spomenut cu samo neka od stratista: Uzdol,Grabovica,Doljani,Krizancevo Selo,Bobasi,Maljine,Buhine kuce.. i tako redom. Svaka je pm. cula u Hrvatskoj za Ahmice,a za ova stratista hrvatskog naroda? Da li ste culi? Znate li da se 150 000 Hrvata nalazi u srednjobosanskoj enklavi? Znate li da su Ahmici istu rasjecali na dva djela? Ahmici su bili biti ili ne biti za Hrvate u Bosni. Da li je Hrvatska svjesna ugroze koja joj prijeti? Mislite li da su Bosnjaci/musliamni dobronamjeran susjed?Znate li do koje je mjere politicki unisten hrvatski narod u BIH? Plenkovicu,gdje se brani Split,Knin,Dubrovnik? U Zagrebu? Sramota je kako ste izdali one domoljube u Haagu!!

VL
RZ
Rocky.Zg
10:59 23.11.2017.

Idemooooo !!! Još uhljeba, još novaca za branitelje, jos vece privilegije . Idemoooo, do smrti i nestanka Hrvatske. Ono što nije uspio Mladic, uspjevaju naši političari, i to najviše HDZ.

VL
MX
Mister X
00:00 25.11.2017.

Plenković o presudi: 'Tadašnji državni vrh Srbije je nedvojbeno suodgovoran'. Plenković o presudi: 'Tadašnji državni vrh Srbije je nedvojbeno suodgovoran' -------------------------- super i pametno misli se naravno na na pokojnog Miloševića, a to je danas nemoguće dokazati jer je uer je u raju i tu je kraj priče sa tuženjem Srbije za neku odštetu ....

VL
NV
NV
11:08 23.11.2017.

Znači nova zaduženja a i onako smo u buli. Vidim srbija kriva pa nam sve plaćaju odštetu. Presuda Mladiću nije konačna,a dok nije konačna ova se ne računa. Mi smo mnogo naivni. Prihvatamo ovu presudu kao konačnu, a presudu protivv HB 6-torke ne priznajemo. Ako konačna protiv njih bude loša po nas šta će mo onda. Onda ćemo pljuvat hag kao i srbi. Laf smo iskreni.

VL
ZL
Zlatarx
11:21 24.11.2017.

U što se ovaj domovinski rat pretvorio? Hrvatskoj bi jeftinije bilo da je imala plaćenike, a ne ove kojima nikad dosta.To Švicarska ne bi mogla namiriti,a broj korisnika boračkih penzija i prava sve veći i veći.Kako jemoguće da su skoro svi invalidi stambeno zbrinuti,dakle,da samo po tom osnovu treba manje davati,ali ne prohtjevi su sve veći,naplaćuje se ona sramota iz Savske i ona sramota iz Vukovara kada su ponizili kompletan državni vrh i os tada ih ne mogu više smisliti,jer ni taj jedan dan pijetat poginulima i gradu heroju nije mogao biti bez politike. Od tada boli me k....c za braniteljske udruge i njihove ZNA SE političke sponzore.Još kad se sjetim ine"ne damo naše generale",evo,odmah mi ide na povraćanje.

VL
MM
mungos.mungos
11:26 23.11.2017.

Hag je promašena stvar...Trebalo je suditi onima koji su počinili zločin protiv mira.Znači Slovencima.A njima nije falilo ništa...Da je u Srbiji na vlasti u to vreme bio pravi srbin i patriota, a ne Milošević, rata verovatno ne bi ni bilo!Ako bi ga pak bilo, drugačije bi se vodio, sigurno ne sa generalima poput Mladića.Možda bi mogao da komanduje četom(satnijom) ili bataljonom (bojnom).Pozdrav Slovencima i Hrvatima. Sa pravim srbima nisu ratovali u ovom ratu, neka se zahvale Šumadincima koji su listom bili protiv Miloševića i bojkotovali mobilizaciju

VL
Avatar MK
MK
11:27 23.11.2017.

Hoče li Vlada RH konačno traziti topničke dnevnike od Republike Srbije (za Osijek, Vukovar, Nuštar, Vinkovce, Zupanju, Gradišku, Novsku, Daruvar, Pakrac, Varazdin, Sisak, Karlovac, Šibenik, Zadar, Škabrnju, Biograd, Dubrovnik itd.) i to stavit kao uvjet Srbiji za ukazak u EU? To nas stavlja u poziciju doči do dokaza napada Srbije na Hrvatsku i procesuirati kaznena djela! Topnički dnevnici i Hrvatskoj su bili uvjet...

VL
Avatar southman
southman
10:49 23.11.2017.

Presuda Mladiću je još jedan dokaz da je Republika srpska nastala na zločinu i još više daje na značaju potrebe novog Deytona u kojem bi hrvati napokon trebali dobiti ustrojstvo BiH po mjeri očuvanja hrvatskog naroda u BiH. U prilog tome svakako ne bi išla eventualna osuda haške šestorke u kojoj bi hrvatski državni vrh u to vrijeme bio povezan sa vrhom Herceg bosne. Presuda Mladiću koja je ponajprije individualna je na tu temu dobar znak.

VL
DU
Deleted user
10:27 23.11.2017.

Bravo Plenkovicu otkrio si toplu vodu,pa i djeca znaju da je tadasnji drzavni vrh Srbije nedvojbeno odgovoran.

VL
Avatar Observer
Observer
10:37 23.11.2017.

Zlotvora Mladica odgojila je petokraka , u vrijeme kad je vrsio zlocine u Hrvatskoj i izvrsavao ubojstva u Skabrnji , Mladic je bio general Titine armije sa crvenom zvijezdom petokrakom. To je razlog da ga komunisti iz SDP i HDZ-a nisu optuzili i kaznili. u vrijeme kad je

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.