Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varljivo vrijeme

Uživajte u suncu, od utorka nova promjena vremena

Zagreb: Rascvjetale magnolije na Tomislavcu svojom ljepotom privlače prolaznike
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.03.2023.
u 07:24

Vjetar će danas u drugom dijelu dana osobito u gorju te u Međimurju i Hrvatskom zagorju na udare biti jak.

Danas će biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 19 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Prema večeri na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru jače naoblačenje. Zapuhat će umjeren jugozapadnjak, na istoku jugoistočnjak, a na Jadranu jugo. Vjetar će u drugom dijelu dana osobito u gorju te u Međimurju i Hrvatskom zagorju na udare biti jak.

"U utorak na kopnu sa zapada naoblačenje s kišom, pa i u obliku pljuskova, te uz jak i olujan jugozapadni vjetar. U noći na srijedu i u srijedu ujutro u najvišem gorju može pasti i malo snijega. U srijedu postupno razvedravanje sa zapada, još mjestimice s kišom. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni vjetar, uz koji će se temperatura zraka osjetno sniziti. U mirniji četvrtak barem djelomice sunčano. Na Jadranu u utorak promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će jako i olujno jugo koje će u srijedu okrenuti na olujnu buru i sjeverni vjetar, pri čemu će tijekom srijede kiša padati još uglavnom u Dalmaciji. U četvrtak pretežno sunčano, uz slabljenje vjetra", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Stiže nam ljetno računanje vremena, zašto pomicanje sata nije ukinuto u EU?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije