Naslovnica Vijesti Crna kronika

Uvjetno osuđeni jer su organizirali djevojke za pružanje seksualnih usluga

Priznanje krivnje i nagodba s tužiteljstvom. To je izabralo troje optuženika kojima se na zagrebačkom Županijskom sudu sudilo zbog podvođenja.
22. prosinca 2016. u 16:57 0 komentara 1757 prikaza
prostitucija
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Priznanje krivnje  i  nagodba  s  tužiteljstvom.  To  je  izabralo  troje optuženika   kojima   se   na  zagrebačkom  Županijskom  sudu  sudilo  zbog podvođenja.  

Prema  optužnici,  podvodili  su djevojke koje su svoje usluge pružale  u  privatnim  stanovima i hotelima na području Zagreba, Samobora i Karlovca. Neke su djevojke radile i za druge svodnike, neke su imale stalne klijente, a za svoj su “posao” naplaćivale između 500 i 1000 kuna.. Sukladno  nagodbi  s  tužiteljstvom,  Dolores  Cvjetković  (21)  uvjetno je osuđena  na  10  mjeseci  zatvora  uz  rok  kušnje  od dvije godine. Nju se teretilo  da je od siječnja do ožujka 2015. u oglasnicima oglašavala usluge prostitutki kojima je dogovarala i sastanke s klijentima.

Mario Brčelić (46), koji se teretio da je od prosinca 2014. do ožujka 2015. 61  put  podvodio  pet djevojaka, koje su sat seksualnih usluga naplaćivale najmanje  700  kuna,  osuđen  je  na djelomičnu uvjetnu kaznu od 17 mjeseci zatvora.  Od  te  kazne  sedam mjeseci morat će u zatvor, dok mu se ostatak mijenja  za uvjetnu kaznu uz rok kušnje od pet godina. Osim toga u proračun mora  uplatiti  21.150  kuna  koliko  je zaradio u četiri mjeseca podvodeći djevojke.  

Harun  Kazić  (33),  koji je prema optužnici sudjelovao u jednom slučaju  podvođenja,  osuđen  je  na  uvjetnu  kaznu od osam mjeseci uz rok kušnje od tri godine. 

>>Maloljetnici obećala novčanu nagradu pa je podvodila

>>Vlasniku agencije Kristina godina zatvora uvjetno za podvođenje manekenki

Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.