Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sramota dubrovnika

Utočište na Žarkovici sve opasnije, Brian Davies proziva i hrvatsku Vladu

Žarkovica
Foto: Privatni album
1/5
11.10.2016.
u 19:18

U mnogim mjestima u svijetu psi su u nevolji zbog ekonomskih teškoća, ali Dubrovnik je najbogatiji grad u Hrvatskoj i trebao bi se sramiti onoga što se događa, kaže Davies

Brian Davies, jedan od najpoznatijih svjetskih aktivista za zaštitu prava životinja, još jednom je istaknuo kako je zgrožen kampanjom koju gradonačelnik Dubrovnika vodi protiv volontera koji se brinu o napuštenim životinjama..

Ništa manje nije zgrožen ni odnosom gradonačelnika prema napuštenim psima, o kojima se u utočištu na Žarkovici cijelo vrijeme brine jedna žena - Sandra Sambrailo. Kako kaže, doznao je da su psi usred noći preseljeni, a nakon što su vraćeni gradonačelnik i dalje odbija dati potporu Žarkovici, ali i graditi novo sklonište.

- U utočištu nema ni vode ni struje, voda se nosi u kantama. I dalje se živi u strahu, boje se volonteri da će ponovno biti žrtve Grada čiji posao obavljaju, jer gradonačelnik ne radi ono što bi i po zakonu morao - rekao je i ponovno obećao potporu svoje organizacije "Mreža za životinje" naporima volontra da se izgradi novo sklonište.

Peticija na networkforanimals

- U mnogim mjestima u svijetu psi su u nevolji zbog ekonomskih teškoća, ali Dubrovnik je najbogatiji grad u Hrvatskoj i trebao bi se sramiti onoga što se događa. Bio sam impesioniran Hrvatskom i njezinih ljudima. Zato pozivam i hrvatsku Vladu da riješi ovaj problem - dodao je Davies. Osnivač IFAW-a, Međunarodnog fonda za dobrobit životinja, na svojoj je stranici networkforanimals pokrenuo i peticiju, a u njezinom tekstu između ostalog je napisao:

- Zima dolazi i 300 napuštenih pasa u Dubrovniku suočili bi se sa smrću da ih nisu zbrinuli volonteri, ljubitelji životinja.Ovi hrabri ljudi stvorili su sklonište jer grad Dubrovnik ignorira hrvatski Zakon za zaštitu životinja i nije osigurao adekvatno sklonište za napuštene životinje. Pozivamo Ministra poljoprivrede i gradonačelnika grada Dubrovnika da prekinu ovu sramotnu situaciju i djeluju odmah kako bi osigurali sve potrebno da psi prežive zimu i da žurno krenu s izgradnjom sigurnog utočišta za pse.

Zima sve bliža

Vremena više nema, situacija na Žarkovici svakim je danom sve gora, a zima sve bliža.

- Gotovo 100 pasa tijekom grmljavinskog nevremena stislo se tamo gdje je njihov čovjek, alfa čopora, u stari kontejner koji je drhtao od siline vjetra i kiše. Jednako kao i mi od straha. Sjetim se u ovakvim noćima svih molitvi iz djetinjstva. Hvala gradskim ocima na brizi i rješavanju problema. Trebamo li održati još koji sastanak prije nego netko pogine? Ili više ni to nema smisla? - napisala je Sandra Sambrailo na Facebooku nakon posljednjeg nevremena.

A bure, kiše i loše vrijeme tek stiže. Kako preživjeti do proljeća, brine li to ikoga od gradskih otaca?

Komentara 2

KI
killthesnake
06:56 12.10.2016.

Sramota za grad kao što je Dubrovnik !

UN
una1
18:05 15.10.2016.

Gradonačelniče,imate li imalo empatije prema nemoćnim stvorenjima koji ovise o nama ljudima.Amen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije