Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legionela

U Rijeci zabilježen prvi ovogodišnji slučaj legionele

injekcija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.07.2018.
u 10:08

Legionela je bakterija koja se prenosi razmnažanjem u toploj vodi.

Prvi ovogodišnji slučaj legionele zabilježen je u Rijeci. Pacijentica je zbog simptoma hospitalizirana na Klinici za infektologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka, no prema riječima prof. dr. Ivice Pavića s Klinike za infektologiju, pacijentica je dobro reagirala na terapiju i nema razloga za brigu, prenosi Novi list.

Legionela je bakterija koja se prenosi razmnažanjem u toploj vodi. Ponaša kao virus i uzrokuje upalu pluća tzv. legionarsku bolest te se najčešće pojavljuje na Mediteranu. Simptomi bolesti su visoka temperatura, kašalj i malaksalost, a liječi se najjačim antibioticima.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kažu kako su slučajevi legionele uobičajeni u ovo doba godine te da nema razloga za paniku. 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
15:48 02.07.2018.

Kad sam ugledao usi i glavu od tog psa, ja pomislih na prvi pogled, da je to kapetan dragan.

OB
ObrenM
15:23 02.07.2018.

Sto idiot nema ime ili je ugledni clan stranke?

PE
PetaGora
14:39 02.07.2018.

happiness is a warm gun pogotovo kad je životinja u pitanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije