Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neću pucati'

Ustrijelio prijatelja pa pokušao i policajce

Foto: Privatna arhiva
1/2
28.03.2020.
u 20:00

Kako su policajci Domagoj Nađ i Miljan Radulović svladali ubojicu u selu nadomak Slatini

Vidno pijan, Zoran F. (52) ispalio je hitac iz poluautomatske puške u prsa svojeg prijatelja Drage Batura (64) u Goleniću pokraj Slatine u petak oko 16 sati. Batur je pao mrtav, a Zoran F. mirno je sjeo uz dvojicu sumještana 50-ak metara dalje. Bio je to tek početak prave drame u kojoj će pobješnjeli ubojica pucati i na policajce Domagoja Nađa (40) i Miljana Radulovića (31). Kada je PP Slatina zaprimila dojavu da “netko puca po selu”, na teren su krenula dvojica policajaca u civilnom vozilu te kolegica im u službenom automobilu. Ona je ostala na ulazu u selo, a njih dvojica zaputila su se do mjesta zločina.

Zapucao prema policajcima

– Mještanin, koji nas je i zvao, pokazao nam je muškarca kako leži na cesti. Pokušali smo mu prići da vidimo je li još živ i možemo li pomoći. Kada smo izašli iz auta, vidjeli smo tri osobe koje sjede u rupi uz cestu i da je pokraj jedne naslonjena puška. Kad nas je ugledao, uzeo je pušku i okrenuo je prema nama. Zapovjedili smo mu da baci oružje, a kolega Miljan ispalio je hitac upozorenja u zrak. On je potom zapucao prema nama – prepričava nam krim-policajac Domagoj Nađ.

Kada je zapucao, policajci su se pognuli iza vozila, a dvojica muškaraca koja su sjedila sa Zoranom F. su se razbježala. Domagoj je bio u civilnoj odjeći, a Miljan u odori, no obojica su nosila pancirke. Zoran F. ponovno je zapucao. Oba su metka završila u kabini policijskog vozila.

– Sklonili smo se iza jednog vozila i počeo sam pregovore, ali on je odbijao baciti pušku. Došao je do našeg automobila i zvao me da dođem do njega – opisuje Nađ, iza kojeg je 21 godina rada u policiji. “Neću pucati, majke mi”, govorio je ubojica i uvjeravao ih da je puška prazna. Htio ih je, očito, namamiti jer su kasnije utvrdili da je “papovka” bila puna. Pregovori su trajali 20-ak minuta.

– U jednom trenutku krenuo je prema nama i na nekih 20-ak metara od nas stavio pušku na rame. Zatrčao sam se na njega i zgrabio ga za pušku, potrčao je i kolega, i tu smo ga svladali – opisuje on. O strahu, ističu, nisu ni razmišljali.

Rupe od metaka na autu

– Važno nam je bilo zaštiti sebe i druge, kao i njega. Signala na mobitelu u selu nismo imali, samo na vezi u autu, ali do njega nismo mogli doći. Tek kad sam vidio rupe od metaka na autu, shvatio sam što se moglo dogoditi – nadovezuje se Miljan Radulović, prometni policajac motociklist s 11 godina rada u službi.

– Svjesni smo pogibelji kojoj su se izložili policijski službenici da bi pomogli pogođenom muškarcu i zaštitili mještane, ali i ponosan sam na njih jer su posao odradili krajnje požrtvovno i profesionalno i, što je najvažnije, bez novih žrtava – kazao nam je Siniša Knežević, načelnik PU virovitičko-podravske. Koji je motiv tragedije, još je nepoznanica. Zoran F. iza sebe ima podeblji dosje koji ponajprije može “zahvaliti” alkoholu, zbog čega je bio sklon tučnjavama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije