Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizaran razlog

Ustavni sud odbacio Sinčićev zahtjev jer nisu mogli utvrditi da ga je on potpisao

Ivan Vilibor Sinčić
Goran Jakuš/Pixsell
12.01.2015.
u 22:04

Ustavni sud nije mogao utvrditi je li zahtjev poslao baš predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić.

Ustavni sud odbacio je zahtjev predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića na objavljeni popis birača jer ga Sinčić nije sam potpisao.

"Podnesak pod nazivom 'Prigovor na objavljeni registar birača" kojim 'podnositelj prigovora - predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić, Trnjanska cesta 61a, Zagreb, u.z. (nečitak potpis), traži provedbu nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora predsjednika Hrvatske, očito nije potpisao kandidat za predsjednika Republike, a uz podnesak nije priložen nikakav dokument kojim bi se dokazivalo da je predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić ovlastio potpisnika podneska na podnošenje prigovora Ustavnom sudu", stoji o odbijenici Ustavnog suda.

Nečitki potpis osobe i kratica 'u.z'

Sud u odluci navodi da je DIP 24. prosinca poštom od predsjedničkog kandidata Ivana Vilibora Sinčića dobio podnesak pod nazivom "Prigovor na objavljeni registar birača" te ga je proslijedio Ustavnom sudu jer je on nadležan za opći nadzor ustavnosti i zakonitosti izbora. "Razmatrajući navedeni podnesak, Ustavni sud je utvrdio da je u potpisu kao podnositelj tog prigovora naveden 'predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić' i naznačena je adresa 'Trnjanska cesta 61a, Zagreb'. Ispod toga se nalazi nečitki potpis osobe i kratica 'u.z'", stoji u priopćenju Ustavnog suda koji je zaključio da "ne postoje pretpostavke za pokretanje postupka nadzora nad ustavnošću i zakonitošću izbora predsjednika Hrvatske".  

Kako samo političke stranke, kandidati, najmanje 100 birača ili najmanje 5 posto birača izborne jedinice u kojoj se provode izbori mogu tražiti izvršavanje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću od Ustavnog suda, a Ustavni sud nije mogao utvrditi je li zahtjev poslao baš Ivan Vilibor Sinčić, onda su odbacili njegov zahtjev.

>>Sinčić došao braniti kuću bivšeg nogometaša Zorana Brlenića

>>Sinčić: Dobio sam prijeteći e-mail s porukom da nisam izabrao pravi put

>>Zbog Živog zida pala potpora ORaH-u i Laburistima, HDZ vodi ispred SDP-a

Komentara 11

Avatar fotograf
fotograf
23:37 12.01.2015.

Slamperaj,ustavni sud???? Ma dajte na prvim izborima službeni pečat je bio izljepljen trakom.

HR
hrxxx111
22:57 12.01.2015.

tesko nazvati,poslati mail,dopis,otici do njega... za tu placu koju oni primaju ja bi ga po americi trazio. lakse je odbiti nesto nego mrdnut guzicu i provjeriti.

BO
borac2525
00:06 13.01.2015.

Bizarno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije