Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVITE NA KOČENJE

Ustavni sud je odbio žalbu, novi sustav mjerenja brzine mogao bi se naći diljem Njemačke

Federal Council vote on Tempoliwith.
Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
1/2
04.02.2021.
u 23:03

Njemačka ga je uvela 2019. godine na autocesti između Gleidingena i Laatzena, u blizini Hanovera

Njemački Ustavni sud odbio je žalbu odvjetnika na novi sustav koji snima automobile na određenoj dionici i tako računa njihovu prosječnu brzinu. Takvi sustavi nisu rijetki u Europi, a u Njemčakoj je postavljen kod Hannovera. Vozačima uglavnom nisu dragi bilo kakvi oblici kontrole, ali ovaj sustav kamera ipak je pravedniji od onoga koji se temelji na snimci jednoga prolaska. Baš u tom trenutku slučajno možete malo grublje pomilovati papučicu gasa, biti na nizbirdici, zaboraviti na ogrničenje i eto problema, piše Revija HAK..

Ovaj sustav 'Tutor', kako se u Austriji naziva, pravedniji je po tom pitanju, ali ga vozači, prirodno, puno manje preferiraju, prenosi Revija HAK.

Njemačka ga je uvela 2019. godine na autocesti između Gleidingena i Laatzena, u blizini Hanovera, a ubrzo su krenule i tužbe, gdje su građani tvrdili da se na taj način prikupljaju osobni podaci, a time i naručavaju ljudska prava.

Tužbe nisu prošle na sudovima, a iza takvog sustava sada je i njemački Ustavni sud koji je odbio žalbu odvjetnika iz Hanovera, zbog čega bi se takav sustav mogao postaviti po cijeloj Njemačkoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije