Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prilagodba vremenu

Uskoro viski od jagode?

Scotch Whisky
Davis Cheskin/Press Association/PIXSELL
06.04.2018.
u 09:05

Škotski viski pravi se od istih sastojaka već stotinama godina, ali se neke destilerije diskretno pitaju nije li došlo vrijeme za promjene.

Vremena se mijenjaju i za znameniti škotski viski! Sve veći izbor različitih pića na većini svjetskih tržišta natjerao je tvrtku Diageo, vlasnika poznatog svjetskog proizvođača viskija Johnnie Walker, da počne razmišljati i o viskijima s manje alkohola kao i o onima s različitim okusima.

Wall Street Journal objavio je dokument koji je iscurio iz Diagea u kojem se iznose upravo takve ideje zajedno s onima ponešto inovativnijima, kao što je odležavanje viskija u bačvama u kojima je prije ležala – tekila. Glavna je kontroverza takvih ideja u tome što britanski zakon propisuje da “scotch” mora imati najmanje 40 posto alkohola. Time se, jasno, isključuje mogućnost približavanja zdravstveno svjesnim milenijalcima ili pristup bliskoistočnim tržištima. Također, postoji nešto što se zove Scotch Whisky Association, udruga koja bi imala što reći pojave li se viskiji koji nisu od ječma, vode i kvasca u hrastovim bačvama.

“Johnnie Walker ne može praviti viski od jagode i isporučivati ga Kini kao viski od jagode”, kaže majstor viskija Matthew Pauley iz Edinburgha. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije