Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SUD STIGLI I VJEŠTACI

Prijateljica Filipa Zavadlava na sudu: 'Taj dan došao je k meni, govorio je da će se ubiti'

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
02.10.2020.
u 14:09

Treće ročište ovog tjedna

Završeno je i treće ročište u slučaju Filipa Zavadlava. Danas su se na sudu pojavili vještaci, a pročitani su i iskazi još nekoliko svjedoka. Suđenje se nastavlja krajem studenoga.

Vještaci su procijenili da je Filip u trenutku počinjenja kaznenog dijela bio smanjeno ubrojiv, a istaknuli su i kako je riječ o akutnoj reakciji na stres, no da nema simptome psihotičnog poremećaja. 

Danas su se čitali iskazi četvero svjedoka. Jedan od njih je muškarac koji je vidio Filipa s puškom, prenose 24sata

Čitalo se i svjedočenje Jerka Malvasije. On je dobio taj dan više poziva, rekao je kako je spavao i išao se otuširati, a u to vrijeme mnogi su mu slali poruke misleći da je on poginuo, a neki da je on počinio zločin. Rekao je da nije čuo za Filipa, ali da je znao Stanislava kojemu je davao odjeću dok je odrastao. 

Pročitali su i iskaz svjedoka kojemu se jedan metak zabio u motor automobila. Kada je izašao, vidio je muškarca, a kasnije shvatio da je imao pušku u ruci. Vidio je muškarca kako pada s motora. 

Pročitan je iskaz i susjeda koji je opisao situaciju u obitelji Zavadlav. Filip je uvijek bio pristojan. Pričao mu je kako Stanislav ima dug, da su im dolazili ljudi kući i tražili da se taj dug plati. Filip je bio zadovoljan zato što je radio na brodu i položio za časnika, imao je i curu... No, vidio ga je dan prije ubojstva. Filip mu se požalio da su ga tukli i da ne spava. U iskazu je istaknuo da je Filip bio iscrpljen i potišten te da je bio smršavio. 

Pročitan je iskaz i Filipove prijateljice. Na sam dan ubojstva je došao k njoj, bio je jako uzrujan. Govorio je da je sve propalo, da će se objesiti na Marjanu, da će se ubiti i da nema za što živjeti. Ona mu je sugerirala da se naspava i opusti. Pričao joj je o tučnjavi u koju je upao. Filip joj je rekao da su ga udarili iza uha, da mu zuji u glavi i da ne vidi dobro na jedno oko. Razgovor je trajao oko dva-tri sata. 

VIDEO: Filipov brat Stanislav pojavio se na sudu početkom tjedna, ali odbio je svjedočiti

Pročitan je iskaz i časne sestre koja je znala da obitelj ima problema i povremeno im je dolazila u posjet. Ona je rekla kako joj se Filip povjerio da mu prijete zbog duga, da ga zovu po noći i maltretiraju. Časna sestra pomogla je Filipu da pronađe stan i da se odvoji od obitelji i počne samostalno živjeti. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
14:40 02.10.2020.

40 godina moronu i vratit će se povjerenje u hrv pravosudje

IV
IvanDobrila
14:43 02.10.2020.

Hoće li kardinal Puljić organizirati misu za žrtve kojima je presuđeno bez suda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije