Naslovnica Vijesti Crna kronika

USKOK se žalio na oslobađajuću presudu Bandiću

U svojoj žalbi o kojoj će odlučivati Vrhovni sud, USKOK traži da se nepravomoćna presuda ukine i vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje
06. prosinca 2018. u 13:24 10 komentara 380 prikaza
Milan Bandić
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Prije malo više od mjesec dana, Milan Bandić, Ivica Lovrić i Zdenka Palac, nepravomoćno su oslobođeni optužbi u aferi Štandovi, a USKOK je u četvrtak priopćio da je na tu presudu podnio žalbu Vrhovnom sudu. Tužiteljstvo se žalilo zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka te zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Milan Bandić Oslobođen optužbi Bandić je radio po svojim ovlastima

Naime, tužiteljstvo smatra da je sud izveo pogrešan zaključak kada je ustvrdio da nema dokaza da su optuženici počinili to za što ih se tereti. U svojoj žalbi o kojoj će odlučivati Vrhovni sud, USKOK traži da se nepravomoćna presuda ukine i vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

Milan Bandić U IME OBITELJI 'USKOK 4 godine na trošak građana vodi politički proces protiv U ime obitelji'

Bandić i ostali teretili su se za pogodovanje građanskoj inicijativi “U ime obitelji”, a prema optužnici tim pogodovanjem je Grad Zagreb bio oštećen za oko 300.000 kuna.

Afera Agram Ispričao se Nastavljeno suđenje u aferi Agram, Bandićev bliski suradnik nije stigao na sud

No vijeće zagrebačkog Županijskog suda, pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića, nakon ekspresnog suđenja koje je trajalo svega mjesec dana, smatralo je da navodi USKOK-a da je Bandić pogodovao “U ime obitelji” nisu dokazani pa je Bandića i ostale oslobodio optužbi. Zagrebačkom gradonačelniku sredinom listopada počelo je i suđenje za aferu Agram.

Milan Bandić
1 / 13
Bandić izlazi iz suda
VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas