Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera Štandovi

USKOK se žalio na oslobađajuću presudu Bandiću

Milan Bandić
Žarko Bašić/PIXSELL
06.12.2018.
u 13:24

U svojoj žalbi o kojoj će odlučivati Vrhovni sud, USKOK traži da se nepravomoćna presuda ukine i vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje

Prije malo više od mjesec dana, Milan Bandić, Ivica Lovrić i Zdenka Palac, nepravomoćno su oslobođeni optužbi u aferi Štandovi, a USKOK je u četvrtak priopćio da je na tu presudu podnio žalbu Vrhovnom sudu. Tužiteljstvo se žalilo zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka te zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Naime, tužiteljstvo smatra da je sud izveo pogrešan zaključak kada je ustvrdio da nema dokaza da su optuženici počinili to za što ih se tereti. U svojoj žalbi o kojoj će odlučivati Vrhovni sud, USKOK traži da se nepravomoćna presuda ukine i vrati prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

Bandić i ostali teretili su se za pogodovanje građanskoj inicijativi “U ime obitelji”, a prema optužnici tim pogodovanjem je Grad Zagreb bio oštećen za oko 300.000 kuna.

No vijeće zagrebačkog Županijskog suda, pod presjedanjem suca Zdravka Majerovića, nakon ekspresnog suđenja koje je trajalo svega mjesec dana, smatralo je da navodi USKOK-a da je Bandić pogodovao “U ime obitelji” nisu dokazani pa je Bandića i ostale oslobodio optužbi. Zagrebačkom gradonačelniku sredinom listopada počelo je i suđenje za aferu Agram.

Milan Bandić Milan Bandić
1/13

Komentara 10

KO
korisnik997
14:39 06.12.2018.

cirkus od drzave,cirkus od sudstva,a takodjer i cirkus od ljudstva...cast izuzetcima 😀

TT
TTjac
18:34 06.12.2018.

Bandiću utvrditi nesrazmjer imovine i primanja, višak zaplijeniti, a dotičnog zatvoriti. Tako jednoszavno za pravednu državu, ali za korumpiranu kvazi državu, nemoguća misija.

MU
mulag
06:10 07.12.2018.

kriva riba se uhvatila, puštaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije