Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u međimurju

Urušilo se tlo, muškarac pronađen mrtav u 10 metara dubokoj rupi

selnica,pao u rupu,portal (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
15.02.2013.
u 15:53

Kako je došlo do urušavanja, je li tlo propalo pod nogama muškarca ili se urušilo neki drugi dan, još se ne zna

Muškarac u dobi od 22 godine pronađen je u petak mrtav u deset metara dubokoj rupi na livadi kod Selnice u Međimurskoj županiji. Policija je prijepodne obaviještena da je na livadi, stotinjak metara od najbližih kuća, došlo do urušavanja tla, pri čemu je nastala rupa široka jedan metar i duboka deset metara.

Djelatnici Elektre koji su radili na obližnjem dalekovodu uočili su otiske obuće koji su upućivali da je netko u rupi, pa su odmah pozvali policiju. Tijekom pretrage pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Čakovca u rupi su, u mulju, pronašli mrtvo tijelo zasad nepoznate muške osobe. Kako je došlo do urušavanja i je li tlo propalo pod nogama muškarca ili se urušilo neki drugi dan, još se ne zna. Područje Selnice poznato je po nalazištima prirodnog plina, pa nije isključena mogućnost da je tu nekad bila bušotina.

U selu pričaju da su u okolici nekad bili i rudnici ugljena, a na nekim je mjestima na površinu izbijala i nafta. Po nafti, odnosno peklu, kako mještani zovu "crno zlato", ime je dobilo i obližnje selo Peklenica.

– Tu, na tom mjestu na kojem se dogodila nesreća, nije bilo rudarskih okana, ali tko zna što je sve ispod i kako su se daleko razgranali rudnici – kažu mještani. U rupi su bila  dva do tri metra vode zbog otopljena snijega. Tijelo je prevezeno na odjel patologije u Županijsku bolnicu Čakovec. Načelnik Selnice Anđelko Kovačić kaže da su se na području općine istraživala nalazišta nafte, čak do prije nekoliko godina, no ne postoji katastar svih bušotina i rupa.

– Ovo je bila relativno plitka rupa od deset metara. Naišli smo mi i na jednu duboku 30 metara - kaže Kovačić. Zatražit će hitni sastanak kako bi se iscrtale karte svih bušotina i bunara.

>> Mrtav 62-godišnjak pronađen u mjestu Strgari

Komentara 1

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
23:00 15.02.2013.

. ..Made in pokušaj nasilnog ubjeđivanja moje djece Eva&Antonio da tuže svoju baku Da"nicu od NASiLLNE"majčice"Jadranke. ..P.S.Tko drugom jamu kopa obično on i njegovi završe u njoj. ..D.B. ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije