Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KNJIGE Tajana Bašić, profesorica engleskog sa 22 godine radog staža u MUP-u, skupila je više stotina viceva o svojim kolegama

Urnebesni policajci

hrv-urne-txt.jpg
import
17.06.2006.
u 19:01

Čuvši da je za svoga prvog posjeta Policijskoj akademiji ministar Ivica Kirin ispričao vic: “Ne pijte dok vozite. Pijte prije”, shvatila sam da se ozbiljno trebam prihvatiti pripreme zbirke viceva o policajcima jer postoje šanse da će ona biti i objavljena – kazuje Tajana Bašić, profesorica engleskog jezika na Policijskoj akademiji sa 22 godine radnog staža u MUP-u.

Brže-bolje je poslala dopis ministru, objasnila da joj je skupljanje viceva hobi kojim se bavi desetak godina te da bi ono što je prikupila željela podijeliti s drugima. Odgovor koji je dobila bio je pozitivan pa će tako za mjesec dana iz tiska izići knjiga džepnog formata radnog naslova “Policija, otvorite molim”.

Na stotinjak stranica bit će objavljeno oko 200 viceva, tematski podijeljenih u šest cijelina. A zbirku će krasiti karikature što su ih izradili policajci Darko Habek, Kosta Plavšić i Tomislav Perić. Do Dana policije, 29. rujna, iz tiska će izići i dvojezična zbirka, na hrvatskom i engleskom jeziku: – Nagovorili su me studenti pa sam odlučila prevesti viceve onima koji, na primjer, tim putem žele učiti jezik.

Prije tri godine objavila sam priručnik za nastavnike u kojem su vicevi obrađeni za nastavu na engleskom jeziku – kaže prof. Bašić. No, neki su vicevi, priznaje, neprevedivi. Poput onoga: Kako se zove policajac koji nosi batinu? Vucibatina.”

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije