Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Urednički zaokret: u HRT-ovim 'Paralelama' bačeno svjetlo na knjigu 'Tuđman i Perković'

Gošća u studiju bila je novinarka Orhideja Gaura Hodak kojoj je urednik Danko Družijanić priznao da na 400 stranica njezine knjige ne piše tko je disidentu Franji Tuđmanu dao putovnicu

Komentari 48

NE
neki
15:57 23.10.2014.

Što se raspisao kranjokosi, a istina je da je Francek bio na čelu obrane i obranio Hrvatsku.

VL
CR
crocro
17:33 23.10.2014.

Unatoč tome što gosp Družijanić tvrdi da u studio poziva šarolike sugovornike tj. iz raznih stranaka, to se ne bi moglo reći, ili poziva Mirelu Holy kakva god da se tema obrađuje, ili poziva predstavnike minornih stranaka na političkoj sceni, ili poziva bivše članove SDP-a ili poziva sadašnje čalnove SDP-a ili simaptizere SDP-a, a najmanje minuta sudjelovanja u takvim emisijama imaju članovi relevantnih političkih stranaka tj. onih koji bi sutra mogli pobijediti na izborima. No, bez obzira na to, nikakva promocija nemetnih gostiju u studiju neće im pomoći u gubitku bilo kojih slijedećih izbora. Izvadite sve emisije na sunce i pobrojite sve minute svih sudionika i biti će vam jasno da ravnomjerna zastupljenost nije vrlina organizatora emisija. Da li sam ja brojao minute, naravno da nisam ali kada god gledam emisiju uvijek vidim većinu iz SDP-a ili onih koji javno na TV podržavaju SDP, a nema onih koji bi prikazali drugu stranu medalje. Zato se stječe dojam da uživamo u pravdi, izobilju i ljepoti. Gdje su emisije poput kontakt emisije TV parlament, to je bila emisija argumenata i gledatelji su mogli prosuđivati tko iznosi jače argumente. Takve emisije danas nema i ne vjerujem da će više postojati, kao i neke druge dobre političke kontakt emisije. Prema tome gosp. Družijanić nula bodova, mi građani sve vidimo. A vi u slijedećim emisijama pokažite da baš suprotno radite, ja ću vam skinuti kapu i ispričati se zbog zablude u zapažanju.

VL
AN
AnteizmalogZGa
17:47 23.10.2014.

Za skretanje pažnje sa perkovićevog slučaja nije bilo dovoljno hapšenje Bandića, nego sad treba uplesti Franju i cijelu njegovu obitelj.Ta spisateljica ili novinarka Lavanda...Žalfija...Orhideja ili kako se već zove,zna i vrijeme i mjesto gdje su se sastali, što su dogovorili, ali bitne činjenice koje treba iznijeti ,..eee to znaju franjini sin i supruga.Bla...bla....novinarstva mi i pisaca knjiga

VL
LI
livoguza2
19:05 23.10.2014.

Ja gledao, a zaokreta uredničkog nisam ugledao. Meni sve po staromu. Tzv. Hrt i dalje javnost uvjerava da je Perković "naš fini dečko". Nikako ne mogu skužiti kakvu vezu imaju Tuđmanova putovnica, Perkovićevo sudjelovanje u stvaranju hrvatske države i ubojstvo Stjepana Đurekovića na teritoriju strane države, tadašnje Bundesrepublik Deutschland. To jedino znaju Anto Nobilo i Danko Družijanić. I ostali mediji u Hrvatskoj. Prave emisije i pišu tekstove kao da svaki Hrvat jedva čeka da se "naši dobri dečki" vrate kući nekažnjeni. E, da su se tako brinuli za naše heroje Gotovinu i Markača! Lp.

VL
BU
bucibuciberly
08:11 24.10.2014.

-------------------------------Činjenica je da niti jedan jedini politički emigrant iz Titove Jugoslavije nije imao jugoslavensku putovnicu (tzv. jugo-pasoš) upravo zato što su svi emigranti ilegalno napustili SFRJ kako ih totalitarni režim ne bi mogao izložiti progonu, što ne znači da ih nije proganjao, jer je jugoslavenska obavještajna služba SDB (Udba) u inozemstvo slala svoje agente i suradnike koji su u hrvatskim kulturnim, političkim i sportskim organizacijama po Njemačkoj, Sjedinjenim Državama, Kanadi i Australiji glumili hrvatske patriote, čak i „ustaše“ i radikalne nacionaliste, a nerijetko su agenti i suradnici Udbe (udbaši) u organiziranim političkim atentatima u inozemstvu ubijali hrvatske emigrante--------------------------------Gojko Šušak je u vrijeme kada se u Hrvatsku godine 1990. vratio iz emigracije imao jugoslavensku putovnicu („pasoš“) koja je bila izdana od ministarstva vanjskih poslova SFR Jugoslavije u Beogradu, dana 15. lipnja 1990. godine (br. putovnice: 012151).

VL
TV
tv5378
18:53 23.10.2014.

Znaci pod svaku cjenu spasiti pok.Racana,a krivce trazitiu Dolancu i Srbskoj UDBI. Nobilo igra gadnu igru,animira svih i svakoga,ako plan usije "dovidjenja Demokracijo za 100 godina"

VL
VO
Voice098
20:34 23.10.2014.

Koji spinovi! Majčice mila...To ne može povjerovati ni najveći imbeecili. Bezveze!

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
21:34 23.10.2014.

Franjo Tuđman je zakon, najveći Hrvat svih vremena.

VL
KI
Kissinger
06:09 24.10.2014.

sa koje paralele/merdijana izvješćuje taj starčević?zahtjevam toćne koordinate i planetu(mars),da znam od kud me granatira taj stari gospon?

VL
Avatar tetina
tetina
07:42 24.10.2014.

@crocro slažem se u potpunosti s ovim što si napsao... ove emisije na HTV-u su stvarno ne gledljive toliko su crvene da me oči bole ...gledam sinoć onu emisiju labirint pa to je smijeh od emisije ...a tek emisija otvorenoreno u kojoj Mislav bez imalo ustručavanja staje na stranu sdp-ovaca i čak se ne trudi biti porfesionalan na javnoj tv i svoje osobno opredjeljenje zadrži za vas prisavlja ... valjda bi novinar javne tv kuće trebao biti ne pristran ...to je tv koju plaćaju svi građani "lijepe nečije" ... od kud pravo propagirati uviejk istu političku i moralnu ideologiju ..

VL
MM
mmatic
01:12 24.10.2014.

Koji falsifikat da je udba dala putovnicu tuđmanu krajem 80. godina , a istina je da je emigracija krivotvorila jugo pasoš od jednog hrvata u švedskoj i sa njim je Tuđman putovao ! tuđman je putovao 70. godina u posjetuna u posjetu kod pokojnog bruna bušića , pa nije mu i tada udba dala pasoš

VL
TT
tik tak
08:02 24.10.2014.

Vidi se kud ovi smjeraju,pokušavaju prikazati Tuđmana kao suradnika udbe!!!

VL
MO
mokrimumudante
07:48 24.10.2014.

...................Urota Franje Tuđmana je započela kada je kao disident komunizma i nekadašnji politički zatvorenik od jugokomunističkog režima u Zagrebu dobio uslugom visokopozicioniranog aparatčika u vladajućoj komunističkoj partiji, inače postolara,........................... Mike Špiljka, jugoslavenski „pasoš“ kako bi mogao otputovati na Zapad i među hrvatskom emigracijom vrbovati pristaše i skupljati novčanu pomoć za svoju predizbornu kampanju. ............... U vrijeme kada nitko od hrvatskih disidenata i političkih zatvorenika nije mogao od boljševičkog režima dobiti putnu ispravu za legalni odlazak u inozemstvo (političkim osuđenicima je uvijek bila oduzeta i putna isprava),Franjo Tuđman je bio taj kojemu je vraćena putna isprava. ........................ Na čelu Tuđmanove urote stajali su visoki udbaški oficiri koji su se po uzoru na srpske zavjereničke oficire iz terorističke organizacije „Crne ruke“ popeli na vlast metodom urote protiv hrvatskog naroda, i koji su se na vlasti održavali velikim lažima, ucjenama, objedama nad političkim protivnicima i neistomišljenicima, izbornim prijevarama, političkim atentatima i ubojstvima ili likvidacijama oporbenih političara, tajnim dogovorima za vrijeme rata o podjeli Bosne i Herecegovine s velikosrpskim agresorom na Hrvatsku..................

VL
M3
Miške 3
06:47 24.10.2014.

Alaj joj ime : Orhideja Ga ura ?

VL
BR
boris.risbo.5
08:09 24.10.2014.

Nes ti muke nabavit pasos , ni onda ni ni sad !

VL
BU
bucibuciberly
08:09 24.10.2014.

Nije zato ni čudno da, u javnosti poznata po hrvatskom nacionalizmu, hrvatstvu i hrvatskom državotvorstvu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u ljeto 1989. nije od strane komunističkog režima u Zagrebu zabranjena....Tuđmana se moglo ucijeniti, bio je sklon očuvanju Jugoslavije kao konfederacije, a bio je spreman sa Srbima podijeliti i Bosnu jer je o takvoj mogućnosti u Zagrebu razgovarao sedamdesetih godina 20. st. sa disidentom komunizma (Crnogorcem) Milovanom Ðilasom.............Dok je članstvo te stranke (HDZ) činilo 1990. nemali dio hrvatskog državotvornog nacionalnog građanstva, a biračko tijelo činilo su oni birači koji su tražili hrvatsko državno pravo, vodstvo stranke HDZ bilo je bivše komunističko, od Franje Tuđmana (predsjednika stranke) do njegovih zamjenika Josipa Manolića, Vladimira Šeksa, , Josipa Boljkovca, Dalibora Brozovića (jezikoslovac) i drugih bivših članova jugoslavenske komunističke partije.

VL
MO
mokrimumudante
07:49 24.10.2014.

....................................Zbog toga je Josip Manolić sa svojim jakim vezama u tajnoj službi isposlovao u tadašnjem Sekretarijatu unutarnjih poslova Socijalističke Republike Hrvatske, u Zagrebu, zabranu održavanja izborne skupštine Hrvatske demokratske zajednice u hotelu „Panorama“ u Zagrebu. U hrvatskoj javnosti je ispaloe ispalo kao da su zločesti komunisti zabranili pokušaj ustroja jedne nekomunističke stranke, alternative Savezu komunista Hrvatske, a u stvarnosti je to bio unaprijed isplanirani udbaški trik zavaravanja javnosti. ............................................................. Tako je Franjo Tuđman urotom došao na čelo Hrvatske demokratske zajednice i svojevrsnim automatizmom i na čelo Socijalističke Republike Hrvatske, s obzirom da je nakon 45 godina komunizma bilo jasno da će na prvim višestranačkim izborima pobijediti ona politička stranka koja će hrvatskoj javnosti biti predstavljena kao antikomunistička hrvatska rodoljubna opcija, a to je u percepciji javnosti i većine biračkoga tijela bila Hrvatska demokratska zajednica, ta po svemu, a na osnovi povijesnih činjenica, sudeći urotnička (zavjerenička) organizacija koju su vodili partizanski prvoborci među kojima je bilo i ratnih zločinaca i oficira totalitarne jugokomunističke tajne policije i tajne službe, bivši komunisti i disidenti komunizma, nekadašnji staljinisti i aktualni titoisti, ljudi s jakim vezama u udbaškom podzemlju i u jugoslavenskoj tajnoj službi u Zagrebu i Beogradu.

VL
MO
mokrimumudante
07:49 24.10.2014.

Među osobama koje su trebale sudjelovati na osnivačkoj skupštini bili su neki Tuđmanovi protukandidati za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, među njima karizmatični i dugogodišnji politički zatvorenik dr. Marko Veselica. ........................................ Mali i konspirativni krug oko Tuđmana izabrao je, na tajnoj tajnoj sjednici, za prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Franju Tuđmana koji je na taj nedemokratski način izabran za predsjednika jedne političke stranke, kao što je poslije vladao nedemokratski kao predsjednik Republike Hrvatske. ........................................ U noći s 1. na 2. ožujka 2008. je nekadašnji bliski suradnik Franje Tuđmana iz Manolićeva kruga, Slavko Degoricija, gostujući u televizijskoj emisiji „Noćna mora“ posvjedočio pred urednikom i voditeljem emisije, Željkom Malnarom, o načinu (metodi) dolaska Franje Tuđmana na tron Hrvatske demokratske zajednice. ............................. Degoricija je izjavio kako je postojala procjena Tuđmanovih suradnika o tome da bi na javnoj skupštini Hrvatske demokratske zajednice za njenog prvoga predsjednika mogao od strane delegata Hrvatske demokratske zajednice biti izabran karizmatični dr. Marko Veselica.

VL
MO
mokrimumudante
07:51 24.10.2014.

..Kako bi KOS JNA mogao ostvariti svoje interese (eventualno očuvanje Jugoslavije, i preslagivanje unutarnjih granica SFRJ), za prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nije 1989. izabran bivši komunist i disident Marko Veselica, nego bivši komunist i formalni disident Franjo Tuđman, za što se pobrinuo šef hrvatske UDBE Josip Manolić.................................Prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice trebao je 1989. godine biti izabran na skupštini Hrvatske demokratske zajednice u hotelu «Panorama» na Trgu športova, blizu gradske sportske dvorane, u Zagrebu. ........................................... Tuđmanovi suradnici, koji su bili bliski s tajnom službom, ishodili su od tadašnjeg republičkog sekretarijata za unutrašnje poslove Socijalisticke Republike Hrvatske zabranu održavanja skupštine Hrvatske demokratske zajednice. ......................................... Pod lažnim izgovorom da se HDZ nalazi pod represijom komunističkog režima, krug oko Tuđmana održao je 17. lipnja 1989. u prostorijama lokalnog nogometnog kluba «NK Borac» na Staglišcu/Jarunu u Zagrebu tajnu skupštinu Hrvatske demokratske zajednice na koju nisu bile pozvane sve one osobe koje su trebale sudjelovati na predviđenoj skupštini Hrvatske demokratske zajednice u hotelu „Panorama“.....................................

VL
ST
Stipeprof
05:17 24.10.2014.

Sva trojica – Franjo Tuđman, Zdravko Mustač i Josip Perković – bili su članovi Saveza komunista Jugoslavije. Perković i Mustač su bili čelnici UDB-e. Franjo Tuđman je bio general Jugoslavenske narodne armije (načelnik kadrovske službe) i suradnik UDB-e i KOS-a. Međunarodni sud u Haagu proglasio je Franju Tuđmana „vođom udruženog zločinačkog poduhvata“. Sud u Njemačkoj sumnjiči Mustača i Perkovića za umiješanost u ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića dok je Franjo Tuđman dao ubiti hrvatskog emigranta Blaža Kraljevića. Franjo Tuđman bio je Predsjednik Hrvatske za vrijeme Domovinskog rata. Mustač i Perković su bili načelnici hrvatske obavještajne službe za vrijeme Domovinskog rata (Perković čak i zamjenik ministra obrane). Pa po čemu se to onda Tuđmanova karijera razlikuje od Mustačeve i Perkovićeve? Po kojoj je to logici Tuđman heroj a Perković i Mustač zločinci?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.